YÜKSEKOVA-Yüksekova'da terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H tarafından cadde ve sokaklarda açılan hendeklerin kapatılması ve barikatların kaldırılması için yürütülen operasyonda görev alan polislerin hassasiyeti kameralara yansıdı.

İlçede geçen hafta gerçekleştirilen operasyonun ardından bazı cadde ve sokaklarda çalışmalarını sürdüren polis ekipleri, vatandaşların zarar görmemesi için azami duyarlılık gösteriyor.

Bölgede büyük bir titizlikle operasyonlarını yürüten güvenlik güçlerinin telsiz konuşmaları ve uyarıları, kameralar tarafından kaydedildi.

Görüntülerde, polis amirinin operasyona katılan ekiplere telsizden yaptığı anonsta, "Ekiplerimiz dikkatli takip etsin. Yüksekova'daki olayda sivillerin, kadınların ve çocukların öne sürüldüğü bilgisi geldi. Yapacağımız müdahalede kadın ve çocukların zarar görmemesi için tüm tedbirlerimizi alacağız" uyarısı yer aldı.

Eylemlerde sivillerin kalkan olarak kullanılmasının güvenlik güçlerini zor durumda bıraktığını ve müdahaleyi güçleştirdiğini bildiren polis amiri, zırhlı araç içerisindeki polislere şöyle seslendi:

"Arkadaşlar, bölücü terör örgütünün son zamanlarda kadın ve çocukları ön plana sürerek, onların zarar görmesini hedeflediğini biliyoruz. Bu olayda da yine aynı şekilde kadın ve çocuklar ön plana sürülmüş vaziyette, bunun bilgisini aldık. Yapacağımız müdahalede kadın ve çocukların zarar görmemesi için tüm tedbirleri alacağız. Allah yardımcımız olsun."

Operasyon kapsamında hendekleri kapatan ve barikatları kaldıran güvenlik güçleri, kent genelinde teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Editör: TE Bilisim