CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, siyasette kavgadan artık milletin de bıktığını belirterek, "Siyasette kavgaya izin vermeyeceğim. Bakın her koldan saldırıyorlar, ‘Kılıçdaroğlu şunu yaptı, bunu yaptı’. Hiçbirisine cevap vermiyorum" dedi.

İzmir programı kapsamında geldiği Adnan Menderes Havaalanı’nda belediye başkanları, milletvekili adayları ve partililer tarafından karşılanan Kemal Kılıçdaroğlu, seçim otobüsüyle Menderes ilçesine geçti.

İlçe meydanında kısa bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, 7 Haziran'da yapılacak seçimde Menderesliler’den destek istedi.

Kılıçdaroğlu’nu Torbalı ilçesi girişinde de partililer kurban keserek karşıladı. Partili bir kadın, kurbanın kanını Kemal Kılıçdaroğlu’nun alnına sürdü.

Üzerinde "Mazot 1,5 TL olacak" yazılı pankartlar asılı bulunan traktörlerin eskortluk yaptığı konvoyla, ilçe merkezine giden Kılıçdaroğlu, parti otobüsü üzerinden vatandaşlara seslendi.

İşsizliği ve yoksulluğu bu topraklarda tarihe gömeceklerini belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "Allah’ın izniyle 8 Haziran günü başbakan olacağız" dedi.

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında tüm kesimlerin kazanacağını, tek kaybedenin "hortumcular" olacağını ifade etti.

Kendisinin saray merakı bulunmadığını, tek hedefinin ülkedeki herkesin huzurlu şekilde yaşaması olduğunu vurgulayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Benim tek görevim var, 77 milyon yurttaşın ödediği vergilerin hesabını size vermektir. Hesap vermeyi namuslu bir görev olarak kabul ediyorum. ‘Türkiye zenginleşti, büyüdü’ diyorlar, şu soruyu sorun, ‘Türkiye büyüdü de bizim mutfağa neden bir türlü gelmiyor?’,  6 milyon 250 bin işsiz, 17 milyon yoksul neden oluyor?’ Çiftçi neden 2 Trakya büyüklüğündeki alanı son 10 yıldır ekmiyor, neden dünyanın en pahalı mazotunu kullanıyor.

Çiftçiye mazotu 1,5 lira yapacağım. Ankara’daki beyler buna itiraz ediyorlar, ‘nasıl yaparsın’ diye. Yapacağım, onlar da görecekler, inşallah onlara emekten yana nasıl olunur, çiftçiden üreticiden yana nasıl olunur göstereceğim. Kul hakkı nasıl yenmez bunun için bir kurs açacağım onlara, devlet nasıl yönetilir onu öğrenecekler."

-"Ötekileştirmeyeceğim"

İşsizliği ve yoksulluğu bitirmek için 4 yıl istediğini, 27,5 yılını devlete vermiş biri olarak verginin nasıl toplanacağını, bütçenin nasıl yapılacağını, kul hakkının niçin yenmeyeceğini onlardan çok daha iyi bildiğini savunan Kılıçdaroğlu, hiçbir vatandaşı ötekileştirmeyeceğini, oy versin vermesin herkesi kucaklayacağını vaat etti.

Kılıçdaroğlu, "Ben sabahın 6’sında oğluma telefon edip ‘oğlum paraları sıfırla’ demeyeceğim. Bakanlarımın çocuklarının yatak odalarında boy boy para kasaları olmayacak, genel müdürlerimin evlerinde ayakkabı kutularında istiflenmiş dolarlar olmayacak sadece bu ülkeyi, bu milleti, çocuklarımızı, üretenleri düşüneceğim, onlar için çalışacağım" dedi.

Oy versin vermesin CHP iktidarında hiçbir vatandaşı ötekileştirmeyeceğini iddia eden Kılıçdaroğlu, "77 milyon yurttaşımı kucaklayacağım. Çünkü siyasi kavgalardan bıktık, siyasi kavgalardan artık bu millet de bıktı. Siyasette kavgaya izin vermeyeceğim. Bakın her koldan saldırıyorlar, ‘Kılıçdaroğlu şunu yaptı, bunu yaptı’. Hiçbirisine cevap vermiyorum çünkü benim derdim, bu ülkeyi nasıl büyüteceğim, pastayı nasıl büyüteceğim, hakça nasıl bölüşeceğiz" diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, daha sonra Selçuk ilçesine hareket etti.
Editör: TE Bilisim