ANKARA - Ankara’nın Kazan İlçesi’nde kütüphaneler haftası nedeniyle etkinlikler sokağa taştı. Kazan Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri kütüphaneler haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Öğrenci ve davetliler, koro halinde Barış Manço’nun şarkılarını söyledi, ebru sanatı yaptı, esnafa kitap dağıttı, daha sonra hep birlikte 10 dakika kitap okuma molası verdiler.

Kazan Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara’nın Kazan İlçesi’nde kütüphaneler haftası nedeniyle Kazan Ortaokulu tarafından farklı bir etkinliğe imza atıldı. Öğrenci ve öğretmenler etkinliklerini salon yerine sokağa taşıyarak kamuoyunda farkındalık yarattı. Etkinlikler kapsamında Sancak Sokak’ı afiş ve dövizlerle süsleyen öğrenci ve öğretmenler, kaldırıma kitap sevgisini anlatan kaligrafiler çizdi, koro halinde Barış Manço’dan şarkılar söyledi, ebru sanatı yaptı, ünlü düşünürlerin kitaplar hakkında düşüncülerini anlatan resim sergisi açtı, esnafa ücretsiz kitap dağıtıp kitaplar hakkında bilgi verdi. Etkinliklerinin son bölümünde ise Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek, Emniyet Müdürü Murat Sansar, öğretmenler ve öğrenciler hep beraber 10 dakika kitap okuma saati yaptılar. Kitap okuma saatine esnafta dükkanlarının önüne sandalye çıkartarak eşlik etti. Öğrencilerin bir sonraki gün etkinliği ise Kazan Aile Yaşam Merkezi’nde sahneledikleri çeşitli oyunlar oldu.

Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Gevrek "Anlamlı bir etkinlikte bir araya geldik. Bu etkinlikerlin yaygınlaştırılarak devam edilmesi gerekir. Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bilgiye ulaşma yöntemleri de daha değişik cihazlara kaymasına rağmen kitap, hayatımızdaki yerini hiçbir zaman kaybetmedi bunu da çocuklarımıza aşılamamız lazım. Yazının bulunuşu medeniyet safhalarımızın önemli noktalarından bir tanesidir ve bilginin hızlı bir şekilde yayılmasına fırsat vermiştir, kitapta bunların bir vasıtasıdır. Bilgisayarın, dolayısıyla internetin hayatımızda yaygın olarak kullanılmaya başlamasıyla herhâlde hepimizin ortak sorunu çocuklarımızın bilgisayar başında zamanlarının büyük bir çoğunu geçiriyor olmasıdır. Çocuklarımızın mutlak suretle kitapla tanıştırmalı ve bu tür etkinlikleri devam ettirmemiz lazım. Dünya’ya gelmiş geçmiş çok büyük düşünürlerimiz var. Yeni yetişen nesillerimizin Aristo gibi düşünmesini bekleyemeyiz ancak Aristo ve diğer düşünürlerin ne şekilde düşündüğünü öğretebiliriz. Ortaçağa gidecek teknolojiye sahip değiliz ancak kitaplar sayesinde o döneme gidip neler yaşandığını öğrenebiliriz"dedi.