Hürriyet Gazetesi’nin Soma’da yaşayan çocuklar için başlattığı "Soma’nın Hayalleri Var" kampanyasında çocukların dile getirdiği "Ankara’yı görmek istiyorum" hayaline, Çankaya Belediyesi destek verdi.

Çankaya Belediye Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Hürriyet Gazetesi’nin Soma’daki maden faciasında yaşamını yitiren 301 madencinin çocuklarına yönelik başlattığı "Soma’nın Hayalleri Var" kampanyasının Ankara hayaline Çankaya Belediyesi yüreğini açtı. Soma’dan anneleri ile birlikte gelen çocukları ağırlayan ve onlarla sohbet eden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ankara’yı ve Anıtkabir’i görme hayali gerçekleşen çocuklara gelecek hayallerini de sordu.Somalı anne ve çocuklara başsağlığı dileyen Alper Taşdelen "Hepimizi derinden üzen bir olay yaşadık. Ama çocuklarımıza güzel bir gelecek hazırlamak için daha çok çaba göstereceğiz. Herkes üzerine düşeni yapmalı, elini taşın altına koymalı" dedi. Somalı çocukları Ankara’da ağırlayan Çankaya Belediyesi, çocukların konaklama, ulaşım, gezi, yeme-içme gibi ihtiyaçlarını karşıladı. Çocuklarla bir araya gelen Alper Taşdelen de, Çankaya Çocuk Kitapları’nın dünya klasiklerinden oluşan Tükenmez Kitaplar Serisini çocuklara armağan ederek bol bol kitap okumalarını tavsiye etti.

Hayal, kampanyaya dönüştü

Maden faciasında babasını kaybeden Betül’ün, Soma’nın birinci yıl dönümünde babasının mezarına bıraktığı mektupta kaleme aldığı pilot olma hayali, Soma’da babasını kaybeden diğer çocukların da hayallerini gerçekleştirmelerine vesile oldu. Hürriyet Gazetesi muhabirinin fark ettiği ve fotoğrafladığı mektupla birlikte "Soma’nın Hayalleri Var" kampanyasına dönüşen projede, Soma’da yaşayan tüm çocuklara hayalleri soruldu.Türkiye’yi harekete geçiren kampanyada çocuklar, görmek istedikleri yerleri görmek, tanışmak istedikleri kişilerle tanışmak, sahip olmak istedikleri oyuncak ya da bisiklete sahip olma gibi hayallerine kavuşuyorlar.

Editör: TE Bilisim