SAKARYA  - Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ve Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünce ortaklaşa yürütülen sosyal sorumluluk projesiyle aynı ismi taşıyan "Son Kuşlar" tiyatro oyunu, şimdiye kadar 88 cezaevinde sahnelendi.

Oyunun yönetmenliğini yapan ve başrolde oynayan İstanbul Devlet Tiyatroları Sanatçısı Turgay Tanülkü, Türkiye'de 223 cezaevinde sahnelenecek oyun ile 180 bin tutuklu ve 200 bin hükümlüye ulaşılmasının planlandığını söyledi.

Şimdiye kadar oyunun 88 cezaevinde gösterime sunulduğunu belirten Tanülkü, şöyle devam etti:

"Cezaevinde yatan çocuklara, mahkum ve hükümlülere eğitim vermeye çalışıyorum, onların duygularını yaşatmaya çalışıyorum. Tiyatroyu aslında eğitim aracı olarak kullanıyorum. Mahkumlara unutulmaya yüz tutmuş duygu ve özlemlerini tekrar hayata geçirmeyi, bilinçlerinde veya dışarıda yaşadıkları yeşillik, park, kuşların sesi ve denizin dalgalarını günlük yaşanan ve yaşanacak olayları tiyatro oyunuyla yaşatarak gösteriyorum."

Tanülkü, çocukların mutlaka okutulması gerektiğini vurgulayarak, "Büyüklerin sosyal hayatlarında, aile içinde çocuklara katkı yapması gerekir. Bugün cezaevlerinde yatan birçok mahkum, eğitimi olmadığı için çevreleri tarafından karıştırılan ve belki de nedenini bilmediği olaylardan dolayı cezaevine düştükten sonra gerçek hayatı öğrenmektedirler. Her gittiğimiz cezaevinde oyuncu ve teknik ekibimize gösterilen ilgi için çok teşekkür ediyorum. Allah, mahkum arkadaşlarımızı kurtarsın" şeklinde konuştu.