ANKARA - Keçiören Belediyesi'nin çarpık kentleşmenin önüne geçme, güvenli ve sağlam bir Keçiören inşa etme temelli Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesi, hızla ilerlemeye devam ediyor.

Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesinde tapulu 1180 tane gecekonduda yaşayan hak sahipleri müteahhitlerle doğrudan anlaşarak yeni, modern binalarına kavuşacakken, tapusu olmayan gecekondu sahipleri ise yapılan 451 konut ile uygun fiyatlarda ev sahibi olacak.

451 sosyal konut için son müracaat tarihi 31 Mart 2016... İzolasyon, ısı yalıtımı, mantolaması olan güvenlik, çift asansör ve merkezi ısıtmalı konutlar 100 m²'de 14 - 15 katlı ve 2 + 1 olarak planlanmış. % 60'ı tamamlanan projeyle ilgili Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak " Allahın izniyle 2016 yılı içerisinde tapu dağıtımını gerçekleştireceğiz. Diğer konutların tapularını ise 2017 yılı içinde vermeyi planlıyoruz." dedi. Toplamda 1.600 konutuyla Keçiören'in çehresini değiştirmeye hazırlanan Yükseltepe Kentsel Dönüşüm Projesinin içerisinde yeşil alanlar, otoparklar, çocuklar için oyun alanları, sosyal tesisler yer alacak. Çarpık, güvensiz yapılar yerini modern konutlara bırakacak. Hem Keçiören’in cazibesi artacak hem de Keçiören yerleşim yeri olarak modern ve nitelikli konutlarıyla tercihlerde ön sıraya yerleşecek.