TRABZON -Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, Trabzonspor Dergisi'ne yaptığı açıklamada, taraftarın dik oynayan, kazanmaya odaklı bir takım izleyeceğini vurgulayarak, "Net bir şekilde top oynayan, hücuma giden, topa baskı yapan, pozisyona giren gol atan bir takım istiyorum" ifadesini kullandı.

"Bizi en azından 25 bin kişi desteklemeli"

Takım için destek isteyen Arveladze, taraftarın kulübe karşı sorumluluğu bulunduğunu anlatarak şunları kaydetti:

"En azından tribüne gelmeliler. Real Madrid son 10 senede 1 milyar 200 milyon dolar harcadı ama geçen sene son saniyede Ramos'un attığı golle kupayı kazandı. Olmayabilirdi de. Hocaları teknik adamları değişti ama taraftarı değişmedi. 90 bin kişi her zaman yerini aldı. Rakiplerimiz de bunu yapabiliyor. Bizi en azından 25 bin kişi desteklemeli."

Tek başına başarının mümkün olmadığını vurgulayan Arveladze, "Bir kişi yazı getirmiyor, bir çiçekle bahar olmuyor, bize şehir lazım. Bana ve takıma, içeride oynadığımız maçlarda taraftarın aldığı 25 puan lazım. Dışarıdaki maçları ben hallederim ama içeride ben 1-0 başlamak zorundayım" değerlendirmesini yaptı.

"Bazen Trabzonspor benim için son olsun diyorum"

Geleceğe dönük düşünceleri sorulan Gürcü teknik adam, başarılı olduğu için bu görevin kendisine verildiğini ifade etti.

"Buraya kimse beni sevdiği için getirmedi" diyen Arveladze, şunları kaydetti:  "Bazen Trabzonspor benim için son olsun diyorum. İnanırlar inanmazlar ama sevdiğim bir yerde bu kadar başarılı olmak, zenginliğim"

"İlk maçımda 10 ya da 20 yaş gençleştim"

Arveladze, Trabzonspor'un başında teknik direktör olarak sahaya çıktığı ilk maçta kendisini 10 ya da 20 yaş daha gençleşmiş hissettiğini belirtti.