Ressam Atilla İlkyaz, öykü ve resim birlikteliğinden oluşan 17. kişisel sergisiyle Galeri Kara’da

ANKARA - Çankaya Belediyesi Galeri Kara, öykü ve resmin birlikteliğinden oluşan bir sergiye ev sahipliği yapıyor. Yazar Bahar Aslan’ın "Moskova Defteri- Komünistler Moskova’ya" adlı öykü kitabını resimleyen Prof. Atilla İlkyaz’ın çalışmaları ve öyküler bir arada sergileniyor.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ressam Atilla İlkyaz, Rusya’da gözlemlediği Türk yerleşimlerinden yola çıkarak bir öykü kitabı olan Mimar Bahar Aslan’ın kitabını resimledi. "Moskova Defteri- Komünistler Moskova’ya" adıyla yayınlanan kitabın 9 öyküsü için yapılmış resimlerden oluşan sergi, farklı sanat disiplinlerini, edebiyat ve resim dünyasını buluşturdu. Bahar Aslan’ın sözcükleri ve anlatım dilindeki şiirsellik, İlkyaz’ın görsel grameriyle yeniden hayat bulup ete kemiğe bürünmüş. Yaratıcı düş gücü marifetiyle yeniden yorumlanan karakterler, sanatçının özgül imge diliyle farklı bir disiplinde yeniden can bulduğu bir projeye dönüşerek sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Yazarın kurguladığı karakterleri kendi duygu ve düşünce dünyasında ustaca somutlayan İlkyaz’ın resimleri ve Aslan’ın öyküleri 2 Nisan’a dek Mithatpaşa Caddesi No: 48 adresinde yer alan Galeri Kara’da görülebilir.

Editör: TE Bilisim