Güray SOYSAL [caption id="attachment_315364" align="alignright" width="279"]

Güray SOYSAL [caption id="attachment_315364" align="alignright" width="279"] Bodrum Stadı[/caption]

ÖNCE TESİSLERİ OLMALIYMIŞ

Futbol Federasyonun profesyonelliğe geçen takımlarda öncelikle tesis konusunu ele alması gerekiyor. Yani… Başarılı olur ve küme atlarsan maçlarını oynayacak statların istenen özellikte bulunması şartı var. Bugün Karagümrük, İstanbulspor ve Ümraniyespor’un Süper Lig'de oynayacak statların yeterli düzeyde olmaması nedeniyle, za [caption id="attachment_315365" align="alignright" width="225"] Eyüp Stadı[/caption] man zaman İstanbul Atatürk Olimpiyat ve Recep Tayyip Erdoğan statlarında oynandığı gerçeğini gördük. Şimdiler de… Süper Lig'e çıkma mücadelesi içindeki mevcut statların Süper Lig statüsüne uymadığını görüyoruz. Mevcut Bodrum Stadı 5.000, Pendik Stadı 2500 ve Eyüp Stadının ise 1900 kişilik olduğunu öğrendiğimizde ağzımız bir karış açık kaldı. [caption id="attachment_315367" align="alignright" width="325"] Pendik Stadı[/caption] Bu takımlardan hangisi Süper Lige çıkarsa mevcut statlarının, UEFA’ya ve Futbol Federasyonuna isteklerine uygun olmadığını görüyoruz. Sonucun Futbol Federasyonun bazı gerçekleri görmemesinden ortaya çıkacak. Ortada diğer örnekler olduğuna göre…

İKİNCİ KADIN GENEL SEKRETER

Sporumuzu yöneten Federasyonlarının Başkanlarının yanı sıra Genel sekreterlik görevleri önemlidir. Federasyonlarda Genel Sekreterlik yapan kadınlarımızın sayısı ikiye çıktı. Bunlardan ilki Atıcılık Federasyonunda Burcu Soysal’dı. İkincisi atletizmde Yasemin Bakıcı oldu. Türkiye Atletizm Federasyonu’nda Satılmış Atmaca’nın görevinden ayrılmasıyla boşalan Genel Sekreterlik görevine Yasemin Bakıcı getirildi. Genel Sekreter Satılmış Atmaca'nın ailevi nedenlerle görevinden ayrılmasıyla boşalan TAF Genel Sekreterliği pozisyonuna Federasyon Mali İşler Koordinatörü Yasemin Bakıcı getirildi. Uzun süredir Federasyon Mali İşler Koordinatörlüğünü yürüten Yasemin Bakıcı TAF’ın 23. Genel Sekreter'i olarak Türkiye Atletizm Federasyonunda ilk kadın Genel Sekreter oldu. Yasemin Bakıcı; Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Spor Yöneticiliği bölümünü Okul Birincisi olarak tamamladı. İlk olarak, Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde Tesisler Şube Müdür Yardımcısı olarak göreve başladı. Ardından 2011 Üniversiteler Kış Oyunları Koordinatörlüğünde Satın Alma ve Envanter Direktör Yardımcısı olarak devam etti. Özel Sporcular Spor Federasyonu Mali İşler Sorumlusu olarak çalışan Yasemin Bakıcı 2013 Mersin Akdeniz Oyunları Koordinatörlüğü’nde Finans ve Lojistik Direktörü olarak görev yaptı. 2014 yılından bu yana Federasyon bünyesinde Mali İşler Koordinatörlüğünü görevini yürüttü. Sporda kadınların ayak sesleri duyulmaya başlandı.

SOYSAL’LARIN MUTLU GÜNÜ

Meslektaşım, dostum Cihat ve Hülya Soysal’ın büyük kızları Başak Soysal evleniyor. Evladım kadar sevdiğim, soydaşım Başak Soysal spor camiasının da yakından tanıdığı 35 kez milli formayı giyen, bir dönem Kadın voleybol takımının antrenörü Mehmet Döğüşçü’nün ve Devlet sanatçısı Gönül Çetin’in oğlu, Burgaç Çetin ile dünya evine 14 Haziran’da girecek. Nikah törenine eşimle birlikte katılıp, hem Başak’ı, hem de Burgaç’ın yanaklarından öpüp Soysal ailesinin mutluluklarının daim olmasını dileyeceğim.

KAFKAS’IN UNUTULMAYACAK DAVRANIŞI

Türkiye Kupasının finalinden 32 yıl sonra da olsa, eşikten dönen ligde ise inişli çıkışlı yol alan Ankaragücü’nün teknik patronu Tolunay Kafkas'ın sadece işine odaklandığını biliyorduk. İşinin dışında başka bir şeyle gündeme gelmez. Ama.. Milli takımdaki eski hocası ile karşılaşırken, Tolunay Kafkas’ın başka özelliğini de görmek fırsatını elde ettik. Şu günlerde sağlık problemleri ile uğraşan Milli Takımın eski teknik direktörü Tınaz Tırpan, eski öğrencisi Tolunay Kafkas’ı Ankaragücü’nde ziyaret etti. Bu ziyaretten önce, Tınaz Tırpan’ın kulübün kapısından girdiğini öğrenen Tolunay hoca, yerinden fırlayarak eski hocası Tınaz Tırpan’a koştu ve ellerine sarıldı. Tolunay Kafkas’ın bu hareketini güzel bir örnek olarak “Vefa” ve “Saygı” kelimelerini unutanlara sunuyorum.

MACİDE ERDENER

1949 yılında Ankara'da doğdu. 17 yaşında okçuluğa başladı. Yurt içi ve yurtdışı yarışmalarda çeşitli başarılar kazandı. Uluslararası okçuluk hakemi olan Macide Erdener, 1991'de Krakov'da yapılan Dünya Şampiyonasında Baş Hakem olarak görev yaptı. Duayen okçuluk antrenörü Erdener, Emniyet müdürlüğü görevinden emekli olduktan sonra tecrübeleri genç nesillere hizmet vermeye başladı. 2 çocuk annesi olan Macide Erdener okçuluğa yeni başlayanlara öncelikle güvenlik kuralları ve malzemeyi öğretiyor. Erdener, daha sonra gençlere günde en az 400 ok atmasını tavsiye ediyor.