Naim’i unutmak mümkün değil

Ankara’ya geldiğinde TSYD Ankara Şubesinden dışarı çıkmazdı. Yani bizden birisi gibiydi. Yemeklerle arası yoktu, ama okey oyununun değişmeziydi. 23 Ocak 1967 yılında Kırcali’de başlayan hayatı, Şampiyonluklarla süslenerek, 18 Kasım 2017’de sona erdi. Yaşantısı boyunca Türk Halterine Olimpiyat, Dünya ve Avrupa’da hep şampiyonluk getirdi. 1984, 1985 ve 1986’da yılın haltercisi seçildi ve siroz denen illet hastalıkla hayatı sona erdi. Onu her zaman şükranla anacağız. Yazıyı bağlamadan evvel, Reşit Karabacak’ı da sonsuzluğa yolcu ettik. Sevdiği dostları için canını bile verirdi. Hayatta, dostluk ve güreş onun için vazgeçilmezdi. Aka, korona denilen lanet hastalık onu da aramızdan söküp aldı. Allah rahmet eylesin.

Durmak bilmeyen müdür

Yıllar öncesinden beri İrfan Erbaş’ı tanırım. Futbolculuk ve antrenörlük derken, kapağı Ankara Spor İl Müdürlüğüne attı. Bir süre özel kalemde çalıştıktan sonra, daha faal görevler almaya başladı. Sonunda... Muzaffer Gültekin kardeşimin vefatından sonra Eryaman Stadının Müdürlüğüne getirildi. Geçen haftaki Ankaragücü-Karagümrük maçını izlerken, İrfan Erbaş’ın bu göreve atandığını öğrendim. O sahada, ben ise basın tribünündeydim ve kendisini telefonla kutladım. Eryaman Stadının herşeyi ile hazır olmasında rahmetli Muzaffer Gültekin’in emeği büyüktü. Şimdi bu görev, başka kardeşim olan, İrfan Erbaş’ta. İrfan’ın bu işin altından rahatlıkla kalkacağı görüşündeyim. Çünkü... Durmak nedir bilmez bir yapıya sahip...

Futbol için birleşme kapısı

Engelliler Federasyonu Başkanlığı yanı sıra Dünya Ampute Futbol Federasyonu Başkanlığına seçilen Arif Ümit Öztürk ile Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ile geçenlerde bir araya geldi. Başkan Nihat Özdemir, görüşmede "Engelli Federasyonları ile stratejik iş birliğimiz ve desteklerimiz sonrasında Türkiye'nin engelli futbolunda geldiği nokta önemli. UEFA tarafından örnek gösterilen bir ülkeyiz. Başarılarımız artarak sürecek" dedi. Arif Ümit Öztürk ise, her zaman Futbol Federasyonu ile müşterek başarılara imza atacaklarını söyledi.Ortaya çıkan manzaradan da en çok yararlanacakların Ampute futbol oynayanların çıkacağına kalıbımı basarım.

Her şey maç izlemek için

Futbol öyle bir hastalık ki, bazen olmayacak işlerle bile gündeme gelirsiniz. İşte, bunun son örneği... Turgutluspor'da başkanlığa yeni seçilen Taner Kestaneci ile yaşadığı sorunlardan sonra yönetiminden istifa ettiğini açıklayan Fahrettin Solmaz, koronavirüs için alınan önlemler kapsamında seyircisiz oynanan maçta, protokol tribününe alınmayınca, 7 Eylül Stadı'ndaki 90 dakikayı vinç kiralayarak izledi. Böylesine azim gösterenlere sadece “bravo” derim.

Unutulmayanlar: ERGUN BATMAZ

16 Temmuz 1967'de dünyaya gelen, halterimizin bu başarılı sporcusunun Avrupa Şampiyonluğu bulunuyor. Faal sporculuk döneminde Naim Süleymanoğlu ve Halil Mutlu'nun gölgesinde kalırken, ülkemizi yurt dışında çok iyi temsil etii. Halter Sporunu bıraktıktan sonra spor genetiği uzmanı olarak hizmet verdi. Bu arada Milli takımlarda teknik adamlıkta yaptı. Halter Sporunun her zaman içinde yer alan Ergun Batmaz, Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı Ankaraspor Halter takımının da koçluğunda yer aldı.

Doğru söze ne denir?

Hiç hata yapmayan insan hiç birşey yapmayan insandır. Hayatta en büyük hata kendini hatasız sanmaktır.