Herkes yapıyor, A.Gücü seyrediyor

Geçenlerde, vefakar kardeşim ve meslektaşım Orhan Karadağ’ın sorumlusu olduğu Viralspor’da yayınlanan habere bayıldım. Haberi özetleyerek sunuyorum: “Erzurumspor’un ardından maddi sıkıntı yaşayan bir başka Anadolu takımı Kayserispor da Vefa Gecesi düzenledi. Kayseri Valisi Şehmus Günaydın önderliğinde Kadir Has Kongre ve Toplantı Salonu’nda yapılan gecede, Kayserispor’un ekonomik sorunlarının giderilmesi için SMS atıldı, forma satıldı. Gecede, tanesi 100 TL’den 80 bin 349 adet forma satışı gerçekleşirken; 10 bin 174 adet de SMS atıldı. Kayserispor, böylelikle 10 milyon liraya yakın parayı kasasına koymuş oldu. Bir dönem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığını koyup, kaybeden Mehmet Özhaseki, 5 bin 30 forma yardımında bulunurken, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç da 10 bin 38 forma ile günün en yüksek forma satışına imza attı. Aslen Kayserili olan Ankaragücü’nün futbolcusu İlhan Parlak da 138 forma satın alarak Kayserispor’a destek olanlar arasında yer aldı. Erzurumspor adına bir süre önce düzenlenen destek gecesinde de 125 bin 600 forma satışı gerçekleşmiş, 17 Milyon 975 bin TL bağış geliri elde edilmişti.” Kayserispor, 2 yıl sadece bu borcun faizini ödeyecek. Ana paranın geri ödemesi ise 2 yıl sonra başlayacak. Kayserispor, Erzurumspor gibi Anadolu takımları maddi sıkıntılarını aşmak için geceler düzenleyip, borç yapılandırırken Ankaragücü’nün sadece iktidardan para beklemesi taraftarın tepkisine neden oluyor. Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, bir süre önce yardım kampanyası başlatılacağını açıklamış; ancak bu düşünce de havada kalmıştı.” Uyuyan Ankaragücü yöneticilerini yeniden ikaz ediyorum: Herkes ne yapıyor, onlar ise, ellerini açıp, gelecek parayı, uyku mahmurluğu içinde, bekliyorlar. Anlaşılan daha çok beklerler...

Sarı donlu yönetici

İsmini buradan vermeyeceğim. Zira paraşütle geldiği kulüp yöneticiliğinde ahkam kesen bu kişi, geçenlerde çıktığı ekranda ”Benim bu takımın nasıl sevdalısı olduğum giydiğim sarı donla dahi bellidir” derken iyice gülünç duruma düştüğünü ortaya koydu. Son dönemlerde iyice sıkışan ve içindeki durumdan kurtulmak için gülünç hareketleri ile dikkat çeken bu kişinin kim olduğunu merak ederseniz, Ankaragücü çevresine sorup öğrenebilirsiniz.

Engelli sporcuya böyle yardım edilir

Son dönemlerde ortaya koydukları başarılıları ile dikkat çeken engelli sporcularımıza son olarak elini Ufuk Üniversitesi uzattı. Ufuk Üniversitesinin sporcu Mütevelli Heyet Başkanı Op.Dr. Orhan Girgin ve Prof.Dr. Tevfik Tezcaner’in gayretleri ile tüm engelli sporculara kucak açtı. Daha önceleri futbol takımı ile yapılan protokol bu kez Bedensel Engelli sporcular için geçerlilik kazandı. İş bununla da bitmiyor. Sadece sporculara değil, ailelerine de kucak açan Ufuk Üniversitesinin sporsever yöneticileri ile Bedensel Engelliler, daha sağlıklı yardımlar sonunda, başarılarını artacağını göreceğiz.

Boyun eğme Kandazoğlu

Başkentteki amatör sporun başını çeken Murat Kandazoğlu, mevcut üst dönem yöneticilerden çekmediği kalmadı. Başkent sporunun kalkınması için çaba gösteren Kandazoğlu, hiçbir iş yapamayanların gazabına uğrayınca etrafındakilerin gayreti ile savaşmaya devam ediyor. Üst makamlardakileri rahatsız eden Murat Kandazoğlu, ayağından çekenlerle boğuşup duruyor. Bu nedenle Başkan Kandazoğlu Ankara’nın sporda ileri gelenleri bir araya topladı ve sorunlarını dile getirdi. Sonuçta... Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu baskılara boyun eğmeden mücadeleye devam kararı aldı. Sonucu görünce, iş yapan insanların yalnız olmadığını bir kez daha görme imkanını bulduk. Öyle ise... Devam Kandazoğlu, devam...

İlke Özyüksel

Halen 22 yaşında bulunan Modern Pentatlonun Tokyo Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek olan bu kızımız, Ankara’nın Telsizler mahallesinde doğdu. Görme engelli anne ve işçi babanın kızı olan Ankaralı İlke Özyüksel, 9 yaşında girdiği Modern Pentatlon müsabakasında ilk madalyasını İtalya’da aldı. Küçüklüğünde geçirdiği damar çokluğu rahatsızlığını spor sayesinde atlayan modern pentatlonun gurur sporcusu İlke Özyüksel halen 22 yaşında bulunuyor. Modern Pentatlonun eskrim, yüzme, koşu ve atış dallarında yarışıp, başarıdan başarıya koşan, 7 dünya rekorunun sahibi Başkentli sporcu son olarak Mustafa Koç Vakfı’nın 2019 ödülünü kazandı.

Sonunda bu da oldu

Evet, sonunda bir kentin takımı, diğer kente transfer oldu. Antalyaspor Kulübü Derneği Olağanüstü Genel Kurulu'nda Ankara Keçiören Bağlumspor Kulübü Voleybol Şubesi'nin Antalyaspor Kulübü Derneğine devri oy birliğiyle kabul edildi. Kongrede, Ankara Keçiören Bağlumspor Kulübü Voleybol Şubesi'nin Antalyaspor Kulübü Derneğine devri için müzakerede bulunuldu. Genel kurul üyelerinin onayına sunulan gündem maddesi oy birliğiyle kabul edilerek, voleybol takımının Kadınlar 1. Ligi'ne yükselmesine olanak tanıyan karar alınmış oldu. Konun özeti bu. Artık Ankara’nın Bağlumspor’u tarihteki yerini Antalya’ya taşıdı.Sahipsiz ve tesis fukarası Ankara’nın bu denli durumlara düşmesini de görmek varmış kaderde anlaşılan. Keçiören Belediye Başkanının da özellikle kulaklarını çınlatırım.