Tesis yapımı iyi, ama...

Türkiye’nin her yerinde spor tesisleri yapılıyor. Ben bundan gurur duyarım.. Ancak... Başkent Ankara unutulursa, bunu sorumlulara hatırlamakta görevimiz olur. Sayın Bakan Mehmet Muharrem Kasapoğlu, gitmediği kent ve açmadığı spor tesisi kalmadı, tebrikler. Son tesisin temelini Ankara’da attı. Altındağ’da 9 spor tesisi en kısa zamanda ortaya çıkacak ve genç başkentliler buralarda spor yapma imkanı bulacak. Merak ettiğim bu spor tesislerinin iktidara yakın olan ilçelerde ön plana çıkma durumu. Oysa... Yapılan işin güzelliği ve faydası, parti farkının aranmaksızın hizmete sokulması olsa gerek. Hele hele düne kadar tesis fukarası bulunan Ankara’da bu konuda adım atılmasını tünelin ucundaki gürülen ışık olmasını dilerim. Birde... 19 Mayıs, Cebeci ve Ostim Statları ile Anıttepe Yüzme Havuzunun yerine yapılacak spor tesislerinin yapılmasını ve açılmasını her Ankaralı gibi bende bekliyorum. İşler gecikti... Yani su gelene kadar kurbağanın gözü patlayacak...

BRAVO KIZLAR

Karadağ’ın ev sahipliğinde düzenlenen CEV U17 Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele eden 17 Yaş Altı Kız Milli Takımımız, final maçında Rusya’ya 3-1 mağlup oldu ve Avrupa ikincisi oldu. Büyük bir başarıya imza atarak Avrupa Şampiyonası’nı gümüş madalya ile tamamlayan Millilerimizde, Pelin Eroktay 17, Melisa Bükmen 16, Deniz Nazlıcan ile Aleyna 6’şar, Özlem ile Dalia 4’er ve Özge 1 sayıyla oynadı. Millilerimiz, elde ettiği Avrupa ikinciliğiyle 2021 yılında düzenlenecek FIVB Dünya Voleybol Şampiyonası’na da doğrudan katılma hakkı kazandı. Henüz 17 yaşlarına adım atan bu kızlarımızla ne kadar gurur duysak az olacak. Bir kere daha gerçekler ortaya çıktı ki, Türk voleybolunun altyapısının temeli sağlam atılmış. Bugüne kadar Başkanlık yapanlarla, kızlarımızın ailelerine ve mevcut Başkan Mehmet Akif Üstündağ’a teşekkürü borç bilirim.

ZOR DOSTUM, ZOR...

Sivasspor maçında bizim TSYD Turnuvasında Ankaragücü’nü iyi görmedim. Bir kez Brezilyalı kalecinin kumaşı iyi, ancak ne yapacağı belli değil. Savunma yol geçen hanı gibi... Gol kralı Börven’in kafası, hala Norveç’te kalmış... Bu kadar olumsuz havaya rağmen Ankaragücü’nün iyi tarafları yok mu? Elbette var... 17 yaşındaki Berke ile 18 yaşındaki Şahverdi bu takımın gelecekteki anahtarları olacak. Buna birde Emre Güral’ı eklememiz gerekir. Anlayacağınız, o özlenen Ankaragücü’nün ortaya çıkması için Fuat Çapa’nın daha çok çaba göstermesi gerekiyor.

AVNİ BULDUK

"Öldükten sonra da beni çok konuşacaksınız" diyen futbolun bu duayeni tipik bir Kayserili gibi davranışları ile futbol piyasamızda yer aldı. 1951 yılında kurduğu ve 54 yıl Başkanlığını yaptığı Güneşspor'da birçok futbolcuyu ülkemiz futboluna kazandırdı. Futbola o zaman hizmet eden Ankara Galatasaray kulübünde 2 sezon futbol oynadıktan sonra kurduğu Güneşspor'da yöneticilik yaptı. Futbolcuyu 1'e alıp, 15'e satmakla ünlendi. Hatta bir futbolcusunu inek karşılığında Şekerspor'a sattı. Birçok eski futbolcu onun tezgahından geçti. Türk futbolunda scaut'un babası olarak görüldü ve futbolcuyu yürürken bile iyi olup, olmayacağı hakkında görüş verirdi. Güneşspor'un başarılı olması için futbolcularını "Maçı kazanın kramponlar benden" vaadiyle teşvik ederdi. Amerikan Büyükelçiliğine "Ayda futbol oynatmak istiyoruz" başvurusunda bulundu. Futbolumuzun bu unutulmaz ve sevimli duayeni 90 yaşında, 2005 yılında vefat edip, Cebeci Asri mezarlığında toprağa verildi.

Doğru söze ne denir?

Arkanda dağ gibi bir kadın olmadığı sürece hiçbir ormanda aslan kesilemezsin