ANKARA-10 Bin Kişilik Başkent Spor Salonu 29 Şubat-6 Mart tarihleri arasında Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası için kapılarını açacak.

Haziran’ın son gününde başlayıp, Mart’ın ilk günlerinde sona erecek müsabakalarda Türkiye’nin grubunda Meksika, Yeni Zelanda, İzlanda ve İspanya yer alıyor. Basketbol Federasyonuna ait Başkent Spor salonu belirlenen günlerinde bu kez başka bir Dünya Şampiyonası için kapılarını açacak. Bahçelievler’deki Buz Sarayı çatısındaki problemler nedeniyle Başkent spor salonuna alınan Buz Hokeyi Dünya Şampiyonası için hazırlıklar hemen başladı. Federasyon Başkanı Prof.Dr. Bülent Akay, Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay’a teşekkür ederken, Ankaralıları Başkent Spor salonunda görmek istediğini belirtti. Akay "Böylesine büyük bir şampiyonayı, böylesine güzel bir salonda yapmanın keyfini çıkartıyoruz. Bu Şampiyonada hedefimiz takımımızın bir üst kategoriye çıkması olacaktır. İlk kez Başkent Spor Salonunda Basketbol haricinde bir büyük organizasyonun olması, hem Ankara’ya, hem de Türkiye’ye itibar kazandıracaktır. Bu sezon, erkekler süper lig maçlarımızın büyük kısmını da bu salonda yapmayı arzu ediyoruz. Bu turnuvadan sonra Buz sporları adına büyük gelişme kendiliğinden ortaya çıkacaktır" dedi.

BUZ KORSANLARININ MAÇLARI

Buz Korsanları Spor Kulübü’nün minik takımları Santa Claus Kupası’nda mücadele etti. Macaristan’ın Dunaujvaros kentinde 5 ülkeden 20 takımın katılmasıyla düzenlenen kupada Türkiye’yi 2 takımla temsil eden Minik Buz Korsanları, turnuva boyunca 10 müsabaka oynadı. Turnuva formatına göre, her takıma fair play ruhuyla eşit sayıda maç yaptırıldı. Takımların küçük yaş grupları olmaları nedeniyle sıralama yapılmazken, turnuvada en çok galibiyeti ev sahibi Macarlar elde etti.