Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonuna 11 kulüp yeni teknik adamlarla başlayacak, 7 kulüp geçen sezonu tamamladığı teknik direktörlerle başarıyı arayacak

İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de 2015-2016 sezonuna kulüpler ağırlıklı olarak teknik direktör değişikliği ile giriyor.

Ligde mücadele edecek 18 kulüpten 11'i geçen sezonu bitirdiği teknik adamlarla yolunu ayırırken, 7 kulüp başarıyı eski teknik adamlarıyla arayacak.

Antalyaspor, Çaykur Rizespor, Eskişehirspor, Galatasaray, Medicana Sivasspor, Medipol Başakşehir ve Torku Konyaspor takımları geçen sezonu tamamladıkları hocalarla yeni sezona hazırlanırken, Akhisar Belediyespor, Beşiktaş, Bursaspor, Fenerbahçe, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Kasımpaşa, Kayserispor, Mersin İdmanyurdu, Osmanlıspor ve Trabzonspor ise teknik adamlarını değiştirdi.

14 Türk, 4 yabancı teknik adam 

Süper Lig kulüpleri teknik direktör konusunda tercihlerini yine ağırlıklı olarak Türk teknik adamlardan yana kullandı.

18 takımlı ligde yeni sezonda 14 Türk, 4 de yabancı teknik adam çalışacak.

Lige geçtiğimiz sezon 13 Türk, 5 yabancı teknik adamla girilmişti.

Yabancı teknik adamlar 

Yeni sezonda Süper Lig'de sadece 4 yabancı teknik adam görev yapacak.

Ligde birer Portekizli, Gürcü, İskoç ve Alman teknik adam, Türk meslektaşlarına karşı başarıyı kovalayacak.    Fenerbahçe Portekizli Vitor Pereira, Trabzonspor Gürcü Şota Arveladze, Gençlerbirliği İskoç Stuart Baxter, Eskişehirspor da Alman Michael Skibbe ile sahaya çıkacak.

Güneş ve Çalımbay takım değiştirdi 

Yeni sezonda iki teknik adam, Süper Lig'de geride kalan sezon çalıştırdığı takımla yollarının ayrılması sonucu, yeni bir ekipte görev yapacak.

Bursaspor'dan ayrılan Şenol Güneş, Beşiktaş'ın, Mersin İdmanyurdu'ndan ayrılan Rıza Çalımbay da Kasımpaşa'nın başında 2015-2016 sezonunda sahaya çıkacak.

Lig başlamadan 4 fire

Süper Lig'de yeni sezon başlamadan 4 teknik direktör takımlarından ayrıldı.

Trabzonspor, Kasımpaşa, Mersin İdmanyurdu ve Osmanlıspor, geçen sezon sonunda "devam" kararı verdikleri hocalarıyla sezon başında sürpriz biçimde yollarını ayırdı.

Trabzonspor'da Ersun Yanal'ın yerine Şota Arveladze, Mersin İdmanyurdu'nda Rıza Çalımbay'ın yerine Mesut Bakkal, Kasımpaşa'da Önder Özen'in yerine Rıza Çalımbay, Osmanlıspor'da Uğur Tütüneker'in yerine Mustafa Reşit Akçay yeni sezon öncesi göreve getirildi.

Sadece Avcı ikinci sezona başlıyor 

Türk futbolunda teknik direktör konusundaki istikrarsızlık son yıllarda giderek artan bir ivme kazandı.

Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak teknik adamlar içinde en istikrarlısı Abdullah Avcı.

Medipol Başakşehir'de ikinci sezonuna başlayacak Avcı, bu alanda mevcut teknik adamlar içinde en uzun süredir görevde kalan isim olarak dikkati çekiyor. Abdullah Avcı dışında hiçbir teknik adam üst üste ikinci sezona aynı takımla girmiyor.

Ligin yenilerinin tercihi    

Ligin yeni takımlarından Antalyaspor, kendisini Süper Lig’e taşıyan teknik adamla yoluna devam ederken, Kayserispor ile Osmanlıspor ise teknik direktörlerini değiştirdi.

Antalyaspor’u play-off’tan Süper Lig’e taşıyan Yusuf Şimşek, takımıyla devam ederken, Kayserispor’da Cüneyt Dumlupınar’ın yerine Tolunay Kafkas, Osmanlıspor’da ise Uğur Tütüneker’in yerine Mustafa Reşit Akçay göreve getirildi.

Geçen sezon 12 takım teknik adamını değiştirdi

Spor Toto Süper Lig’de geçen sezon 18 takımdan 12’si teknik direktör değişikliğine gitti.

Süper Lig tarihinde şampiyonluk yaşayan 5 takımdan 4’ü, geçen sezonki gibi yeni sezon öncesi teknik direktörlerini değiştirdi.

Türkiye’de istikrar rekoru Milne’de 

Süper Lig’de geride kalan 57 sezonda istikrar rekoru Beşiktaş’ta görev yapan Gordon Milne’in elinde bulunuyor.

İngiliz teknik adam, siyah-beyazlı takımda 1987-1988 sezonundan başlayarak aralıksız 6,5 yıl görev yaparak, şimdiye dek Türkiye’deki en üst seviye ligde bir takımı kesintisiz en uzun süre çalıştıran teknik direktör unvanını aldı.
Editör: TE Bilisim