DİYARBAKIR - Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yaşanan çatışmalardan seken kurşunlar, ilçe dışındaki vatandaşlara zarar veriyor. Sur’dan gelen kurşunlar 35 günde 2 avukat bürosuna, 9 eve, bir öğrenci yurduna, 2 okula ve 4 hastaneye isabet etti. Kurşunların isabet ettiği 3’ü çocuk 7 kişi yaralandı.

Terör örgütü PKK’nın çatışmaları sivil yerleşim alanlarına taşımasının ardından mahalle ve sokaklar adeta savaş alanına döndü. Sokağa çıkma yasakları ve çatışmalarda en büyük faturayı sivil halk ödüyor. 2 Aralık'tan beri sokağa çıkma yasağı ve operasyonların devam ettiği Sur ilçesinde binlerce vatandaş evini terk etmek zorunda kaldı. Dabanoğlu, Hasırlı, Savaş, Fatihpaşa, Cevatpaşa ve Cemal Yılmaz mahallelerinde güvenlik güçleriyle terör örgütü mensupları arasında çatışmalar devam ediyor. İlçeden seken kurşun ve roketler dışardaki insanlara da zarar veriyor.

Yenişehir ilçesinde bulunan özel bir hastaneye roket, askeri hastaneye kurşun ve Dicle Üniversitesi’nin iki hastanesine şarapnel parçaları isabet etti. Yenişehir ilçesindeki iki avukat bürosuna, bir öğrenci yurduna ve 2 okula da kurşun isabet etti. Şehitlik, Eski Hal ve Şehitlik semtindeki 9 eve yine kurşun isabet etti.

YOLDA YÜRÜRKEN KURŞUN İSABET ETTİ, 4 GÜNDÜR YOĞUN BAKIMDA

Diyarbakır’da hafta sonu Yenişehir ilçesi Eskihal semtinde bekleyen M.G. isimli bir vatandaşın karın bölgesine, Sur ilçesi tarafından geldiği belirtilen bir kurşun isabet etti. Hastaneye kaldırılan M.G.’nin yapılan muayenesinde, bir kurşunun karın boşluğundan geçerek sırt kemiğine saplandığı tespit edildi. M.G.’nin yoğun bakımdaki tedavisi devam ediyor.

SUR'DA 6 AYDA 15 ŞEHİT VERİLDİ

Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların başladığı 1 Temmuz'dan bugüne kadar 11 polis memuru ile 4 asker şehit oldu. Çatışmalarda 33 güvenlik görevlisi de yaralandı.