ANKARA - Başbakan Ahmet Davutoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugünkü onayının ardından kameralar karşısına geçerek 64. Hükümet'te yer alan isimleri kamuoyuna açıkladı.

Babacan kabine dışı, Şimşek başbakan yardımcısı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, yeni kabineyi açıkladı. Eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yeni kabinede Başbakan Yardımcısı olurken, Ali Babacan kabine dışı kaldı. Eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan da yeni kabinede Başbakan Yardımcısı oldu.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda saat 11.00 sıralarındaki görüşmenin ardından Davutoğlu, Çankaya Köşkü’ne geçti. Davutoğlu’nun yeni kabinesindeki Başbakan yardımcıları Numan Kurtulmuş, Mehmet Şimşek, Yalçın Akdoğan, Yıldırım Tuğrul Türkeş ve Lütfi Elvan oldu.

Kabinede yer alan isimler ise şöyle: Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Avrupa Birliği Bakanı Volkan Bozkır, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, İçişleri Bakanı Efkan Ala, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Milli Savunma Bakanlığına İsmet Yılmaz, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım.