Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, trafik kazası geçiren ve tedavi süreci süren bir sokak kedisini sahiplenmeye karar verdi. ‘Sütlaç’ ismini verdiği yaralı kediyi, Ortahisar Belediyesi’nin hizmet binasına alan ve hayvan sevgisi ile bilinen Kaya, “Sütlaç artık Ortahisar Belediyesi ailemizin yeni bireyidir” dedi.

Yüzyıllık domates tohumları toprakla buluştu Yüzyıllık domates tohumları toprakla buluştu

Sütlaç’ın hikayesini anlatan Kaya, şu ifadeleri kullandı: 

“Kıymetli hemşerilerim, kıymetli hayvanseverler, bu patili dostumuzun adı; Sütlaç. Rengi beyaz olduğu için ve ‘yöresel bir ismi olsun’ istediğimiz için adını Sütlaç koyduk. Sütlaç bir sokak kedisi. Yaklaşık bir buçuk ay önce bir trafik kazası geçirdi.  Sütlaç artık Ortahisar Belediyemizin koridorlarında, makamımızda, belediyemizin her yerinde görebileceğimiz patili dostumuz olacak. Bütün bakımını, tedavilerini biz burada karşılayacağız. Ailemizin bir bireyi olacak.”

Kaya'dan Trabzon halkına çağrı: 'Bir sokak hayvanı sahiplenin'

Öte yandan, Trabzon halkına patili dostların sahiplenilmesine ilişkin çağrıda bulunan Kaya, “Buradan bütün Trabzonlu hemşerilerime, bütün dostlarıma, sokak hayvanlarına sahip çıkmalarını ve bir sokak hayvanı sahiplenmelerini istediğimi ifade etmek istiyorum. Bu çok önemli ve insani bir görev. Bu canların hepimiz kadar korunmaya, beslenmeye ve barınmaya hakkı var" diye konuştu. 

Editör: Esin Özdemir