Columbia Üniversitesi ve New York Üniversitesi’nin lisansüstü film programlarında senaryo yazımı dersleri veren Aslıhan Ünaldı’nın yazıp yönettiği ilk uzun metrajlı filmi olan "Suyun Üstü", festival yolculuğuna devam ediyor. Bugün başlayan ve 25-28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek olan 2024 New York CineFest’te resmi yarışma film seçkisinde yer alıyor. Film, 27 Nisan Cumartesi akşamı 21.30’da New York’ta meşhur mimar Bjarke Ingels imzalı ikonik LOOK Dine-In Cinemas W57 binasında sinemaseverlerle buluşacak.

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nde Elit İşcan’a En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü’nü; Los Angeles Bağımsız Kadın Film Ödülleri’nde ise Ünaldı’ya En İyi Kadın Yönetmen Ödülü’nü getiren film, aynı zamanda 43. İstanbul Film Festivali’nin de ana yarışmasında yer alıyor. Çekimleri Göcek ve Fethiye’nin koylarında gerçekleştirilen filmde başrolleri; Elit İşcan, Nihan Aker, Lila Gürmen, Eren Çiğdem ve Oscar Pearce’la birlikte, yönetmenin babası olan ve ilk oyunculuk deneyiminin yanı sıra çekimlerin gerçekleştiği teknenin kaptanlığını da üstlenen Serhat Ünaldı üstleniyor. Yapımcılığını Kamen Velkovsky ve Aslıhan Ünaldı’nın; görüntü yönetmenliğini Sundance Film Festivali ödüllü André Jäger’in üstlendiği film; Kadın karakterlerine yoğunlaşan ve ele aldığı meselelere üç farklı jenerasyonun gözünden yaklaşırken, aynı zamanda gazeteci Yusuf’un hikâyesi üzerinden basın özgürlüğüne de değiniyor. 

Suyun Ustu (3)

"Zaman belirleyici" olarak bilinen muvakkithanelerin bir örneği de Selimiye'de "Zaman belirleyici" olarak bilinen muvakkithanelerin bir örneği de Selimiye'de

New York’ta yaşayan Zeynep, Amerikalı eşiyle birlikte Muğla’da küçük bir sahil kasabasına varır. Parçalanmış bir aileye geri dönmüştür; ebeveynleri boşanmış, kız kardeşi ise ailesine yabancılaşmıştır. Aile, bir haftalık bir yelken seyahatine çıkacaktır. Bu gezi, aynı zamanda Zeynep’in yargılanmakta olan gazeteci babası Yusuf’un, uzun zamandır görmediği kızlarıyla yeniden bağ kurabilmesi için son şansıdır. Tekne denize açılıp yelken rüzgârla dolduğunda ve mavi sularda süzülmeye başladıklarında kendilerini geçmişe dönmüş gibi hissederler. Aile yeniden bir aradadır. Ancak yavaş yavaş bu gezinin basit bir aile tatilinden ibaret olmadığı ortaya çıkmaya başlar. Aile, Yusuf’un temyiz kararını beklerken gerilim gittikçe artar. Hassas aile dinamikleri, yöre halkından genç bir adamın hayatlarına girmesiyle beklenmedik bir yönde değişir.

Editör: Deniz Ali Tatar