ANKARA - Çankaya Belediyesi bir yandan ilçedeki muhtarlık binalarını yenilerken bir yandan da belediyeye bağlı 102 taksi durağında iyileştirme çalışmalarını sürdürüyor.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Odası ile ortaklaşa başlattığı çalışmayla ilçe sınırlarında bulunan taksi duraklarını modern hale getirmek için kolları sıvadı. Belediye, ilk etapta yıl sonuna kadar 30 taksi durağını kullanıma hazır hale getirecek.

Kimi taksi duraklarını yıkarak yeni bir konteyner taksi durağına dönüştüren kimi taksi duraklarında ufak tefek çalışmayla iyileştirme çalışmalarını sürdüren Çankaya Belediyesi, taksi duraklarını dizayn ederken esnafın kolay kullanabileceği hale getiriyor.

İlçede yer alan 161 taksi durağından, sınırlarında bulunan 102’sinde yenileme çalışma yapacaklarını bildiren Çankaya Belediyesi, ilk etapta 30 taksi durağında başlattığı yenileme çalışmalarında sona yaklaştı. Belediye, geriye kalan 72 taksi durağını da 2016 yılı sonuna kadar hazır hale getirmeyi hedefliyor.

Lavabomuz bile yoktu şimdi kimseye mecbur kalmayacağız

Çankaya Belediyesi’nin yenileme çalışması yaptığı taksi duraklarından bir tanesi de 15 yıldan bu yana Esat sakinlerine hizmet veren Büyükelçi Taksi. Esat Caddesi’nde 16 şoför esnafıyla vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten 43 yaşındaki Halil Maden "Taksi durağımız artık yetersiz kalıyordu. İnanır mısınız lavabomuz bile yoktu, suyu komşu esnaftan temin ediyorduk. Ama şimdi yenilecek taksi durağımızla birlikte artık kimseye mecbur kalmayacağız" diye konuştu. Halil Maden’le birlikte Ankara sokaklarında direksiyon sallayan Büyükelçi Taksi esnafından 48 yaşındaki Hamza Ertop da Esat Caddesi’nin göz önünde olan bir yerleşim yeri olduğunu ve yeni yapılacak taksi durağı ile birlikte işlerinin de olumlu yönde etkileneceğini dile getirdi.

Ankara’nın 24 saat yaşayan taksisine böyle durak yakışırdı

Eğlence mekanlarına yakınlığı nedeniyle merkezi konumda bulunan ve sıfırdan yapılan taksi duraklarından bir tanesi de Karadeniz Taksi. Geceden gündüze 35 şoförüyle vatandaşlara hizmet veren Karadeniz Taksi’nin 39 yaşındaki genç başkanı İsmail Kurt, taksi duraklarının 1995 yılından bu yana ilk kez yenilendiğini hatırlatırken eğlence mekanlarına yakınlığı nedeniyle neredeyse 24 saat hizmet veren taksi durağına yakışır bir çalışma yapıldığı için Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür ediyor.