ANKARA - CHP İstanbul Milletvekili Avukat Mahmut Tanal, her türlü ayrımcılığın önüne geçilmesi için TBMM’ye kanun teklifi verdi. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ‘Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik veya Aşağılama’ başlıklı 216. maddesinde değişiklik öneren Tanal, ‘Nefret Suçu’ tanımında yer alan tüm unsurlara yer verilerek maddenin koruduğu değerlerin kapsamının genişletilerek daha etkin, net ve caydırıcı bir şekilde düzenlenmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Ayrımcılığın ve Nefret Suçunun önüne geçebilmek amacıyla Türk Ceza Kanunu’nda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifinde bulundu.

Nefret Suçu eylemlerinin çoğunlukla fiziksel saldırı, şiddet ya da saldırı tehditleri, taciz, mülke zarar verme, ırkçı nefret içerikli beyanlar, duvar ve gazete yazıları, kundaklama, ayrımcı nitelikli, saldırgan, broşür veya afişler şeklinde eylemlerle ortaya çıktığını belirten Tanal, "Nefret suçunun oluşmasına neden olan yaygın önyargılar; etnik veya ulusal aidiyete, din veya inanca, cinsel yönelime, engellilik durumuna yönelik olanlar olduğu gibi zenginlere, yoksullara, içki içenlere, küpe takanlara, saçı uzun olanlara, gay, lezbiyen, transseksüel gibi cinsel yönelim farklılığı olanlara karşı da söz konusu." dedi.