ANKARA - MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Ahmet Kenan Tanrıkulu, "Milletimize seçim meydanlarında vadettiğimiz düzenlemeleri TBMM Başkanlığına vakit geçirmeden sunduk ve bunların takipçisi olacağız. AKP ise 60 gün geçmesine rağmen, vermiş olduğu sözleri yerine getirmede ağırdan alıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Tanrıkulu, yaptığı açıklamada, hükümetin hem iç hem dış politikada başarısız olduğunu ileri sürerek, seçim öncesi verilen sözlerin yerine getirilmesinde de ağır davranıldığını belirtti.

 Tanrıkulu, şunları kaydetti:

"Milletimize seçim meydanlarında vadettiğimiz düzenlemeleri TBMM Başkanlığı'na vakit geçirmeden sunduk ve bunların takipçisi olacağız. AKP ise 60 gün geçmesine rağmen, vermiş olduğu sözleri yerine getirmede ağırdan alıyor. Seçimlerin üzerinden 60 gün geçmiş, vadedilen istikrarın yerini istikrarsızlık, huzurun yerini bunalım, güvenin yerini güvensizlik almıştır. Görülmektedir ki 2016 yılı da bu kaos ortamında geçecek, milletimizin layık olduğu huzurlu ve güvenli günler hayal ve umutta kalacaktır. Bu yüzdendir ki Bakanlar Kurulu üyeleri 2016 yılının sıkıntılı geçeceğini bugünlerden duyurmakta, sözüm ona milletimizi bu duruma hazırladıklarını zannetmektedirler."

MHP olarak seçim meydanlarında verdikleri sözlerin gerçekleşmesi için 1 Kasım sonrası TBMM'de kanun tekliflerini, araştırma önergelerini, güncel sorunların denetimi hakkında Bakanlıklara hitaben yazılı ve sözlü soru önergelerini çok hızlı bir şekilde sunduklarını vurgulayan Tanrıkulu, açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

"Şimdi sıra milletimize verilen vaatlerdeki samimiyete gelmiştir. AKP ya bu çalışmalarımıza TBMM gündemine gelmesi için destek verecek ya da her zaman olduğu gibi çeşitli bahaneler üretip, bunların hayata geçmesinin önüne geçecektir."

Editör: TE Bilisim