ANKARA - Ankara tarihinin reddedilemez bir parçası, içkili lokantaları, fırın ve pastaneleri ile tam bir sosyal yaşam alanı olan Yenimahalle Merkez’deki Taşkın Sokak eski şaşalı günlerini yaşıyor.

Yenimahalle Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın gayretiyle kaldırımlarından dış cephelere, sokak lambalarından tentelerine kadar baştan sona yenilenerek hizmete açılan sokakta Yenimahalleliler yaz mevsiminin tadını çıkarıyor.

Efes Pilsen’in sponsor olduğu sokakta 1970’li yıllarda olduğu gibi mahalle sakinleri rahatlıkla gezebiliyor ve ailesi ile birlikte hoş vakitler geçirebiliyor.

Başkent’in sahip olduğu her değeri yaşamalı, yaşatmalıyız diye konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yaptığımız çalışmalarla Taşkın Sokak bundan yıllar önce olduğu gibi dolup taşıyor. Vatandaşlarımız rahatlıkla bu sokaklarda gezebiliyor ve ailesi ile birlikte hoş vakitler geçirebiliyor. Yenimahalle de yaşamanın ayrıcalık olduğunu artık herkes kabul etmelidir" dedi.

Taşkın Sokakta ilçe sakinlerinin huzurunu bozacak hiçbir davranışa müsaade edilmediğinin de altını çizen Başkan Yaşar, " Kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla tüm Yenimahalleliler taşkın sokakta eğleniyor, nefes alıyor. Yenimahalleliler hak ettikleri hizmete kavuşacaktır" diye konuştu.