ANKARA  - TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik konusundaki açıklamalarını ve yeni Anayasa çalışmalarını protesto etmek için Meclis'in Dikmen Kapısı önünde izinsiz toplanan grup, polisin müdahalesiyle dağıtıldı.

TBMM Dikmen kapısı önünde toplanan bir grup, "Laikliğe çağrı" yazılı döviz açıp, açıklama yapmak istedi.

CHP'li milletvekilleri Mahmut Tanal, Mehmet Göker, Mustafa Akaydın, Kadim Durmaz ve Okan Gaytancıoğlu'nun da destek verdiği grubun açıklama yapmasına, polis izinsiz olduğu gerekçesiyle izin vermedi.

Dağılmaları yönündeki uyarıyı da dinlemeyen grubu polis kalkanlarla iterek, uzaklaştırmaya çalıştı. Bu sırada eylemcilerden biri, Çevik Kuvvet'te görevli bir müdürün yüzüne tükürünce polis ekipleri de gruba müdahale etti.

Gruptan gözaltına alınmak istenen bazı kişiler, CHP'li milletvekillerinin araya girmesiyle serbest bırakılırken, hastaneye giden eylemcilerden 2'si gözaltına alındı.

Öte yandan grup, Olgunlar Sokak'a kadar koşarak uzaklaştı. Daha sonra gruptan bazı eylemciler ve bazı milletvekilleri, Akay Kavşağı'ndaki İnönü Parkı'nda toplanarak, basın açıklaması yaptı. Hükümet aleyhinde sloganlar atan grup adına yapılan açıklamada, Meclis Başkanı Kahraman'ın söylediği sözler eleştirildi.

Laikliğin Anayasa'dan kaldırılmasına izin verilmeyeceğinin kaydedildiği açıklama sonrasında eylemciler dağıldı.