TBMM  - TBMM'de 23 Nisan resmi törenlerinin iptalinin söz konusu olmadığı, törenlerin her yıl olduğu gibi bu yıl da icra edileceği ancak şehitlerin hatıralarına hürmeten sadece resepsiyonun iptal edildiği bildirildi.

TBMM Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında 23 Nisan törenlerinin iptal edildiği yönünde iddialar yer aldığı anımsatıldı.

Meclis'in 96. açılış yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek resmi törenlerin, önceki yıllarda olduğu gibi 23 Nisan 2016 Cumartesi günü saat 09.00’da TBMM Atatürk Anıtı’nda çelenk koyma töreniyle başlayacağı belirtildi.

Anıtkabir’de saat 09.15’te TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın başkanlığında çelenk koyma töreni gerçekleştirileceği, daha sonra Kahraman'ın,  Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayacağı bildirildi.

Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası'nda saat 10.00’da düzenlenecek anma programının ardından Kahraman'ın, saat 11.30’da TBMM Tören Salonu’nda kutlamaları kabul edeceği duyuruldu.

Resmi törenlerin, saat 14.00’te TBMM Genel Kurulunda gerçekleştirilecek 23 Nisan Özel Gündemli Toplantısı ile devam edeceği vurgulanan açıklamada, "Toplantıda TBMM Başkanı Sayın İsmail Kahraman'ın birleşimi açması, İstiklal Marşı’nın okunması ve Sayın Başkan’ın açış konuşmasını takiben, TBMM’de grubu bulunan ve temsil edilen siyasi partiler adına konuşmalar yapılacaktır. Önceki yıllardan farklı olarak bu yıl, yaşanan terör hadiseleri ve şehitlerimizin aziz hatıralarına hürmeten kamuoyunun da hassasiyeti dikkate alınarak resepsiyon yapılmamasına karar verilmiştir." ifadeleri kullanıldı.

 1 Ekim 2011'de 24. Dönem 1. Yasama Yılı Açılış Resepsiyonu, 1 Ekim 2012'de 24. Dönem 3. Yasama Yılı Açılış Resepsiyonu, 1 Ekim 2015'te 25. Dönem 2. Yasama Yılı Resepsiyonu'nun da şehitlerin hatıralarına hürmeten yapılmadığına dikkat çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Yine aynı gerekçeyle Genelkurmay Başkanlığımız da hassasiyet göstererek, kutlamaya hazırlandığı 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde bazı düzenlemelere gitmiş ve 2011'deki 30 Ağustos Zafer Bayramı Resepsiyonu'nu iptal etmişlerdir. Ayrıca, Karaman'daki elim maden ocağı kazası sebebiyle Cumhurbaşkanlığımız 29 Ekim 2014'te yapılması planlanan resepsiyonun iptali kararını almışlardır.

Haberlerde iddia edildiği gibi 23 Nisan resmi törenlerinin iptali söz konusu olmayıp törenler her yıl olduğu gibi bu yıl da icra edilecektir. Yukarıda ifade edildiği üzere aziz şehitlerimizin hatıralarına hürmeten sadece resepsiyon iptal edilmiştir."