Kültür ve sanatın destekçisi Türk Eğitim Derneği, müziğin evrensel dilini duyurmak amacıyla her yıl düzenlediği geleneksel yeni yıl konserleri kapsamında 16 Ocak’ta Ankaralı müzikseverlerle buluştu. Şef Ahmet Ünlü yönetimindeki TED Senfoni Orkestrası, MEB Şura Salonu’nda eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.

TED Senfoni Orkestrası gelenekselleşen yeni yıl konserleri kapsamında, soprano Esin Talınlı ve tenor Şenol Talınlı eşliğinde, Ankaralı müzikseverlerle buluştu. Öğrencilik yıllarında "TED Ankara Koleji Nefesli Sazlar Orkestrası"nda görev yapan TED Ankara Koleji mezunlarının, 2007 yılında bir araya gelerek kurduğu TED Ankara Koleji Mezunları Orkestrası ilk konserini 2008’de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde verdi. Mezunlar Orkestrası, 2010 yılından itibaren, bünyesine yaylı enstrumanları katarak senfonik bir yapıya kavuştu ve Türk Eğitim Derneği çatısı altında "TED Senfoni Orkestrası" adını aldı. Orkestranın genel müzik direktörlüğünü Ahmet Ünlü üstleniyor.

Türkiye’nin ilk ve tek amatör senfoni orkestrası TED Senfoni Orkestrası, profesyonel müzik eğitimi almamış TED okulları mezunlarından oluşan, Türkiye’nin ilk ve tek amatör senfoni orkestrası olma özelliğini taşıyor. 120 kişilik kadrosuyla TED Senfoni Orkestrası, her yıl geleneksel yeni yıl ve yaz konseri olmak üzere toplam on bir konser verdi. TED Ankara Koleji’nin 80. Yıl Oratoryosu’nu seslendiren orkestra, Türk Eğitim Derneği’nin 85. yılı onuruna düzenlenen "85 dakikada 85. yıl" etkinliğinde de görev aldı. Orkestra ayrıca Zülfü Livaneli, Murat Karahan ve Güvenç Dağüstün gibi ülkemizin değerli seslerine eşlik etti ve birçok Türk bestecinin eserlerinin dünya prömiyerini de gerçekleştirdi.

BABA OĞUL KEMERTAŞLAR’DAN MUHTEŞEM KONSER

Halk Müziği sanatçıları Mükerrem Kemertaş ve oğlu Tuncay Kemertaş, Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmecelilere muhteşem bir konser akşamı yaşattı.

Baba’dan Oğul’a bırakılan en güzel mirasın sanat olduğunu ifade eden Küçükçekmece Belediye Başkan yardımcısı Mustafa Kuzugüden, ‘’Mükerrem Kemertaşı ilk 1978’te dinlemiştim ve o zamanlar bütün şarkılarını ezberlemiştim. Böyle bir evlat yetiştirdiği için kendisine çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir akşamda hepimizin gönüllerini fethettiniz’’ dedi.

Yaklaşık iki saat sahne alan sanatçılar, "Yine gam yükünün kervanı geldi, Nasıl Methedeyim Sevdiğim Seni, Havada Bulut Yok, Garibim Yol Bilemem ve Ela Gözlüm Ben Bu Elden Gidersem" adlı çok bilinen türküleri seslendirirken, izleyenler sanatçılara alkışlarla eşlik etti. Konsere Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Kuzugüden’de katıldı. Konser sonunda ise, Kuzugüden sanatçılara teşekkür ederek çiçek takdim etti.

NAZIM KOROSU’NDAN SERGİ SALONUNDA HOŞ BİR ETKİNLİK

Türkiye’de çok sesli koro müziğinin önemli temsilcilerinden Nazım Hikmet Akademi Korosu, Gülay Alpay’ın Maltepe Belediyesi Prof. Türkan Saylan Kültür Merkezi’ndeki "Love Rainbow" isimli sergisine konuk olup, konser verdi. Görsel sanatın ve müziğin kucaklaştığı konser, bu anlamda bir ilke sahne oldu.

Nazım Hikmet Akademi Korosu’nun kurucusu şef Erdem Nusret Karakaş, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde ilk kez sahne aldıklarını belirterek, "Plastik sanatlarla müziği aynı mekânda buluşturmak istedik. İnsanlar hem sergi görsün hem müzik dinlesin. Bunu da ilk kez burada gerçekleştirdik" dedi. Karakaş, lise ve üniversite öğrencileriyle değişik yaş ve meslek gruplarından gelen 40 kişiden oluşan korolarının bir misyonu bulunduğuna değinerek, "Amacımız, en mükemmel koro olmak değil ayakta kalmak" diye konuştu.

Koro sergi salonunda, Akapella adı verilen enstrüman olarak insan sesinin kullanıldığı çok sesli müzik türünün örneklerini, halk müziği derlemelerini, Sırp halk şarkıları ile İtalyan barok döneminden eserleri Maltepeliler için seslendirdi.

TRAKYA AKADEMİ ODA ORKESTRASISÜLEYMANPAŞALILAR İLE BULUŞACAK

Süleymanpaşa Belediyesi’nin kültür faaliyetleri kapsamında organize ettiği Trakya Akademi Oda Orkestrası konseri bu akşam Süleymanpaşalılar ile buluşacak.

Yılmaz İçöz Sahnesi’nde saat 20.00’de Bahadır Çokamay’ın şefliğinde, Trakya Akademi Oda Orkestrası Süleymanpaşalı müzikseverler için en güzel şarkıları seslendirecek.

Ücretsiz olarak yapılacak konserde Trakya Akademi Ada Orkestrası, Vivaldi’dan Dört Mevsim "Yaz", Bartok’tan Romen Halk Dansları, Piazzola’dan Libertango, Sostakovich’ten Jazz Suite No:2 Vals, Purcell’den Trumpet Voluntary, Penella’dan El Gato Montes, Dalmau’dan Amparito Roca, Yugoslav Halk Şarkısı, Aman Bre Deryalar ve Karadeniz Potpori-Karadeniz Türküleri’ne Süleymanpaşalılar için hayat verecek.

ZELİHA SUNAL & ÖMÜR GÖKSEL "ALTIN ŞARKILAR"

Sanatla ruhunu beslemek isteyenlerin uğrak adresi İstanbul Bakırköy Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi, dinleyicilerini programında yer alan en özel resital, müzikal, performans sanatları ve konserlerle mest etmeye devam ediyor. Yarın akşam saat 20.00’de, biri kariyeri ve sesi, diğeri sesi ve güzelliği ile izleyenleri büyüleyen iki usta isim, Altın Şarkılar isimli şovları ile bir araya geliyorlar. Ömür Göksel, bir devirin Türk pop kralı olmuş, altın plaklar sahibi, yıllarca ülkemizi başarı ile dünyanın her yerinde temsil eden, ülkesine döndükten sonra da birbiri ardına müzik sektörüne sunduğu, dünyada en sevilen aşk şarkıları ile yeniden listelerdeki ön sıraları parselleyen bir sanatçı. Zeliha Sunal ise güzelliği ve sesi ile sadece genç neslin değil her yaştan müzik severin hayranlığını kazanmış, usta bir şarkıcı. İki saati aşkın bu show programında, Ömür Göksel ve Zeliha Sunal Sinatra, Dean Martin, Natking Cole şarkılarının yanı sıra, Türk popunun en güzel şarkılarına kadar zaman zaman birlikte söyleyerek, zaman zaman da dans ederek, düetleri ile bir zaman tünelinden geçmeyi vadediyor.