NEVŞEHİR - CHP Genel Başkan Yardımcısı Ercan Karakaş, "Seçimlerden sonra mutlaka iktidar sorumluluğunu alacağız. Bunu tek başımıza istiyoruz. Olmuyorsa da koalisyonla istiyoruz" dedi.

Karakaş, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Nevşehir'de partisinin il binasında düzenlediği basın toplantısında, 1 Kasım'da yapılacak seçimle ilgili değerlendirmede bulundu.

Avrupa'da 20'ye yakın ülkenin koalisyonla yönetildiğini anımsatan Karakaş, şunları kaydetti:

"Bunun bir ayıbı yok. Türkiye'de de geçmişte çok başarılı koalisyonlar var. Önemli olan özgürlükleri, demokrasiyi, eşit yurttaşlığı, bir arada, barış içerisinde yaşamayı kararlaştıralım ve bunun da gereklerini yapalım. O yüzden biz CHP olarak diyoruz ki seçimlerden sonra mutlaka iktidar sorumluluğunu alacağız. Bunu tek başımıza istiyoruz. Olmuyorsa da koalisyonla istiyoruz. Türkiye'yi bir özgürlükler ülkesi, demokrasi ülkesi yapacağız. Bütün yurttaşlarımız eşit olacak. Türkiye mutlaka bir barış ortamına kavuşacak. Bombalar, adam öldürmeler, şiddet, terör son bulacak."

Ankara'daki terör saldırısına da değinen Karakaş, "Türkiye büyük bir istikrarsızlık içerisinde. Bu hükümet insanların can güvenliğini sağlayamıyor. 'Demokrasi, barış' diyerek Ankara’nın meydanlarında toplanan, barışçıl bir gösteri yapmak isteyen insanların canlarını koruyamıyor" diye konuştu.

Diyarbakır ve Suruç patlamaları sonrasında CHP milletvekillerinin rapor hazırladığını aktaran Karakaş, Türkiye'de insanların can güvenliğinin ortadan kalktığını ileri sürdü.

Editör: TE Bilisim