ANKARA -Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, kendisinin 1983 yılından itibaren partinin tüm kongrelerinde yer aldığını ifade ederek ""İlk kez Genel Başkanımız hiçbir yere müdahale etmedi. Genel Başkanımız kimi tarif etseydi 81 ilde tek aday çıkardı." dedi. Tekin, CHP yönetimi olarak parti içi demokrasinin yerleşmesi için çaba gösterdiklerini ifade etti.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, ocak ayı içerisinde yapılacak CHP Olağan Kurultayı öncesinde yapılan il kongrelerini değerlendirdi. Basına da yansıyan bazı CHP il kongresinde yaşanan tartışmaların sorulması üzerine Tekin, Türkiye’de uzun süre uygulanamayan parti içi demokrasiyi CHP’nin işletmeye önem verdiğini kaydetti. CHP Genel Sekreteri, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel Başkanımız CHP tarihinde hiç olmayan bir yöntemle hiçbir yere müdahale etmeden örgüt kendi içerisinden kendisini yönetecek insanları seçme mekanizmasını işletti. Olması gereken de bu. Birçok yerde çok sağduyulu seçimler oldu. Beş tane ilimizde birer oyla il başkanı seçildi. Ama ne yazık ki Genel Başkanı da hepimizi de rahatsız eden çok negatif işler de oldu altı yedi tane ilimizde. CHP kültürüne yakışmayan, lümpence davranışla ilgili elbette bir soruşturma başlatacağız. CHP kültüründe olmayan kimler birbirine ‘yuh’ çektiyse gereken cezalar verilecek."

Türkiye genelinde 81 ilde yapılan parti kongrelerinden sadece 5 ile benzer olumsuz görüntülerin yaşandığını geri kalan 76 ilde görkemli kongrelerin gerçekleştirildiğini kaydeden Gürsel Tekin, "İlk kez Genel Başkanımız hiçbir yere müdahale etmedi. Genel Başkanımız kimi tarif etseydi 81 ilde tek aday çıkardı. Bundan emin olmanızı istiyorum. Tam tersine; bu demokratik süreci, bu yarışmayı başlatmak istedi. Bu, ön seçimin devamıdır. Onun için kimsenin kaybedeni yoktur, kazanına da yoktur. Kazanan sadece CHP’dir. 81 il başkanımıza da başarılar diliyoruz." dedi.