ANKARA - Diyarbakır ve Şırnak'ta, terör örgütü mensubu 9 teröristin güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde, 28 Ekim'deki "önemli yurt içi olaylara" yer verildi. Buna göre, terör örgütünden kaçan bir terörist Diyarbakır'ın Sur, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 8 terörist ise Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine teslim oldu.

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesindeki operasyonda, "Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçlamasıyla, 6 kişi gözaltına alındı. Aramalarda, bir Kalaşnikof piyade tüfeği ve 4 şarjörü ile 186 fişeği, bir G-1 piyade tüfeği ve bir şarjörü, 2 tabanca ve 6 şarjörü ile 387 fişeği, 792 boş kovan, 5 av tüfeği ve 64 fişeği ele geçirildi. Erzurum'un Karaçoban ilçesinde 10, Kars'ın Sarıkamış ilçesinde 3 olmak üzere 13 kişi, "Terör örgütüne yardım ve yataklık yapmak" suçundan gözaltına alındı. Şırnak'taki operasyonda bulunan 2 sığınakta, bir 60 milimetrelik havan, 4 Kalaşnikof piyade tüfeği, 2 dolu şarjör, 23 kanas şarjörü, 18 kanas fişeği, bir patlayıcı madde ve düzeneği, 15 kilogram amonyum nitrat, bir tüp, 5 dinamit lokumu, bir el yapımı patlayıcı düzeneği ve 200 metre kablo ele geçirildi.

El yapımı patlayıcılar imha edildi

Hatay'ın Belen ve Hakkari'nin Şemdinli ilçelerinde ikişer, Tunceli'nin Pertek ilçesinde ise bir el yapımı patlayıcı ile Şırnak merkezde bir anti personel mayını, yol kontrol faaliyetleri sırasında bulunarak imha edildi. Şemdinli'deki aramalarda üçer RPG-7 roketi ve roket sevk fişeği bulundu. Kilis'in Elbeyli ilçesinde, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan terör örgütü DAEŞ mensubu bir terörist güvenlik güçlerince yakalandı.

Editör: TE Bilisim