ANKARA  - Terör örgütü PKK, gençleri kullanarak artırmayı planladığı eylemleriyle seçim öncesi bölgede tansiyonu yükseltmeyi amaçlıyor. PKK, şehirlerde gençlik yapılanması YDG-H'yi kullanarak eylemlerini artıracak.

Örgütün, istihbarat raporlarına da yansıyan kanlı eylem planına göre, YDG-H militanları, dağ kadrosundan gelen teröristlerce bombalı barikat ve hendeklerde çatışmaya zorlanacak, iki ateş arasında bırakılacak.

Terör örgütü buralarda yaşanacak ölümleri, "sivil ölüm" veya "çocuk ölümü" olarak göstererek propagandaya dönüştürecek. Özellikle sosyal medya üzerinden etkin şekilde yürütülmesi planlanan propagandayla bölgede tansiyonun yükseltilmesi ve Türkiye'nin uluslararası arenada zor durumda bırakılması hedefleniyor.

Aileler terör örgütünün hedefinde

Öte yandan çatışmaya ve haraç vermeye zorlanan birçok ailenin, yaşadıkları şehirlerden göç etmek zorunda kaldığı belirtiliyor. Göçten rahatsızlık duyan terör örgütü ve gençlik yapılanması, çatışma bölgesinden ayrılanların yeniden evlerine dönemeyeceklerini ilan ederek, halkı tehdit ediyor.

Sempati kazanmaya çalıştılar

PKK'nın gençlik yapılanması olarak nitelendirilen YDG-H, ilk olarak Cizre'de 25 Haziran 2013'te gerçekleştirdikleri sözde "diploma töreni" ile gündeme geldi.

İlk etapta uyuşturucuya, kumar oynatan kahvehanelere ve fuhuşa karşı eylemler yapan PKK'nın gençlik yapılanması, bu yerlere baskınlar düzenleyip görüntüleri sosyal medyada yayımlayarak sempati kazanmayı ve halkın tepkisini azaltmayı amaçladı. Böylece 10 Temmuz 2013'ten sonra Yüksekova, Lice, Silvan gibi ilçelerle Diyarbakır, Mardin ve Van gibi büyükşehirlerin varoşlarında, her biri birer sözde "PKK şehidi" ismi taşıyan timlerle sahaya çıkmaya başladı.

Bazı bölgelerde güvenlik güçleriyle çatışan YDG-H'lilerin 15-25 yaş aralığında olduğu tespit edildi. Bu çatışmalarda öldürülen YDG-H üyeleri de, PKK ve medyası tarafından "Siviller katlediliyor" başlıklarıyla servis edildi.