ANKARA  - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, HDP Van Milletvekili Tuba Hazer’in Ankara patlamasının sorumlusu olan teröristin taziye çadırına gitmesini kınadı.

Kılıçdaroğlu, özellikle Parlamentodakiler olmak üzere bütün siyasi partilerin teröre karşı açık tutum sergilemesi gerektiğine dikkat çekerek, "Teröristin taziye çadırına gitmek doğru değildir ve bu ülkeye ihanettir. Parlamentoya geleceksin Türkiye Cumhuriyeti’nden aylık alacaksın, namusun ve şerefin üzerine yemin edeceksin taziye çadırına gireceksin. Kınıyoruz ve kabul etmiyoruz." dedi.

TBMM’de parti grubu toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, PKK’nın 200 bin kilo bombayı döşemesine AK Parti iktidarının izin verdiğini söyleyerek, "Oynanan oyun budur AKP yönetimi ile PKK işbirliği halindedir açıkça söylüyorum." dedi.

Kılıçdaroğlu, terör olaylarının armasına ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi: "Versinler mahkemeye, vermezseniz namertsiniz, hepsini ispat edeceğim. Kimse kanın üzerinde, gözyaşının üzerinde oturamaz. Kanı ve gözyaşını bir seçenek olarak milletin önüne koymayı asla kabul etmiyorum. PKK mahkemeler kurdu sesleri çıkmadı, sorgulama yapıyor. Vergi daireleri, asker alma daireleri kurdular, hükümet kanadından yine ses yok. Trafik kontrolleri yaptılar, şehirleri cephaneliği dönüştürdüler, ses yok. Başkan olamayacaksın. Bu milletin kanında boğulacaksın sen."

Kılıçdaroğlu, hükümetin Suriye politikasının 180 derece değişmesi gerektiğine işaret ederek, şunları ekledi: "Devlet adamı kendi ülkesinin çıkarlarını savunandır. Türkiye’yi Ortadoğu bataklığının bir parçası haline getirenler devlet adamı olamazlar, destek olanlar da olamazlar. Durup dururken niye Suriye’nin iç işlerine katılıyoruz. Emevi Camiinde namaz kılacaklardı 2,5 milyon Suriyeli geldi. O bölgenin öneminin gereğini bu hükümet asla yapamaz. O gücü, yeteneği yoktur, sadece konuşur. Bakın Rusya ile ABD anlaştılar. Ateşkes ilan edeceğiz diyorlar ama IŞİD ve El Nusra için savaşmaya devam edeceğiz diyor, Türkiye’nin adı bile yok. Bu memleket bu hale gelir miydi. Bu ülkeyi hiç kimse bize altın tabakla sunmadı. En itibarlı devlettik şimdi kabile devletine döndük. Şehitlerin emin olun kemikleri sızlıyor. Hani Fırat'ın kenarında bir koyun kaybolsa onun sorumluluğu bana aittir diyor Hazreti Ömer. Bırakın koyun kaybolmayı her gün şehitler geliyor. Bir de sözde Müslüman geçiniyorsunuz. İçinizden bir namuslu adam çıkıp ben istifa ediyorum demeyecek mi artık."

KILIÇDAROĞLU'NDAN ARTVİN TEPKİSİ: SİZDE NASIL BİR VİCDAN VE AHLAK VAR?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cerattepe'de ‘50 bin 300 ağaç kesilecek’ bilirkişi raporuna ilişkin, "Sizde nasıl bir vicdan, ahlak var. 'Yerine ağaç dikeceğim’ diyor, peki canlıları da oraya taşıyabilecek misiniz? CHP olarak Artvinlileri kucaklıyoruz, onların yanındayız. Size her türlü desteği vermek bize namus borcudur." dedi.

TBMM’deki parti grubu toplantısında konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, engellileri selamladı ve Türkiye’nin önünde hiçbir engel kalmaması gerektiğini anlattı. Ardından Artvin’deki doğaya sahip çıkma eylemine değinen Kılıçdaroğlu, "Yeşilin bütün renkleri orada. Bütün güzellikleri yaşıyorsunuz, insanlar son derece mutlular. Toprakların korunması lazım. Bütün Karadeniz’de olduğu gibi Artvin’de de yayla şenlikleri yapılıyor. İnsanlar hayatında mutlu, huzur içinde yaşıyorlar." dedi.

Sözlerine "Altında ölüm ve üstünde hayat var." şeklinde devam eden Kılıçdaroğlu, şimdi orada yaşayanların hayatına izin vermek istenmediğini, ölümü mahkum etmek istediklerini söyledi. Kılıçdaroğlu, "'Ben AKP hükümeti olarak milletin anasına küfredenin yanındayım’ diyor. Artvinli de hayır diyor. Bu olay yeni ortaya çıkmış değil, 1990’lı yıllardan beri devam eden olay." ifadesini kullandı. CHP lideri, Cerattepe’deki maden faaliyeti gerçekleştirilmesinin sakıncalı olduğuna dair 1996 yılındaki Resmi Gazete’deki bir yazı, üniversite raporu, Artvin Orman Bölge Müdürlüğü, MTA ve TMMOB’nin tespitlerini aktardı.

Artvinlileri, havuz medyasının terörist ilan ettiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, "Bütün Artvinlileri Türkiye’nin bir numaralı vatanseveri ilan ediyorum." dedi. Son bilirkişi raporunda ‘50 bin 300 ağaç kesilecek’ denildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Sizde nasıl bir vicdan, ahlak var. Yerine ağaç dikeceğim’ diyor, peki canlıları da oraya taşıyabilecek misiniz? Artvinli kadınları copladılar, olay Artvinli olmanın ötesine geçti. Biz CHP olarak Artvinlileri kucaklıyoruz, onların yanındayız. Size her türlü desteği vermek bize namus borcudur."

Editör: TE Bilisim