İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 11 ilde gerçekleştirilen Bozdoğan-37 operasyonlarında 92 mağara, sığınak ve barınma alanının imha edildiğini, operasyonlarda çok sayıda mühimmatın ele geçirildiğini bildirdi. 

Sosyal medya hesabından operasyona ilişkin bilgi veren Yerlikaya, şu ifadeleri kullandı: 

“Yılın 365 günü, 4 mevsim, 12 ay, gece gündüz demeden şehir içinde de kırsalda da operasyonlar düzenliyoruz. Terörle mücadelemiz son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar kararlılıkla devam edecek. Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 481 Tim, 6 bin 195 jandarma personeli ve J-SİHA ile ATAK helikopterlerinin desteğiyle Şırnak, Muş, Siirt, Hatay, Tunceli, Bingöl, Mardin, Bitlis, Diyarbakır, Van ve Hakkari İl Jandarma Komutanlıklarınca “BOZDOĞAN-37” operasyonları gerçekleştirildi.” dedi.

Operasyonların düzenlendiği 11 il ise şöyle; 

Operasyonlar, Şırnak Merkez, Gabar, Cudi/Tuşimiya, Silopi, Beytüşşebap, Muş Merkez, Varto, Eruh, Hassa, Nazımiye, Hozat, Pülümür, Genç, Nusaybin, Tatvan, Lice, Başkale, Hizan, Çukurca ve Yüksekova kırsalında gerçekleştirildi.

DEM Parti'den Demirtaş'a ziyaret DEM Parti'den Demirtaş'a ziyaret
Editör: Esin Özdemir