ANKARA - Güvenlik güçleri, terörle mücadelede dayanışma içinde hareket ediyor. Polis ve askerin tek yumruk olduğu Nusaybin'de askerin operasyon yapacağı binalarda bomba imha uzmanları, el yapımı patlayıcıları (EYP) etkisiz hale getiriyor.

Bölgedeki güvenlik kaynakları tarafından paylaşılan görüntüler, terörle mücadele operasyonlarında asker ve polisin, eş güdüm içinde hareket ettiğini ortaya koyuyor. Mardin'in Nusaybin ilçesinde güvenlik güçleri, operasyon öncesi bir toplantı yaparak durum değerlendirmesinde bulunuyor.

Güvenlik güçlerinin şüpheli gördüğü evlerdeki teröristlere yönelik askerler tarafından operasyon düzenlenmesinden önce bomba imha uzmanı polisler tarafından EYP taraması yapılıyor ve tuzaklanmış EYP'ler etkisiz hale getiriliyor.

Yetkililer, bölgede artık asker-polis ayrımı kalmadığını, tüm güvenlik güçlerinin "tek yumruk halinde" operasyonlara devam ettiğini belirtti.

BEBEKLİ AİLENİN TAHLİYESİ

Nusaybin'den gelen fotoğraflarda ise evlerinde mahsur kalan ailelerin tahliyesine ilişkin kareler yer alıyor. Bebekli bir ailenin özenli şekilde tahliyesi de fotoğraf karelerine yansıdı. Askerlerin kucağında güvenli bölgeye nakledilen bebek ve ailesi, zırhlı araçla bulundukları yerden uzaklaştırıldı.
Editör: TE Bilisim