Rio Olimpiyatlarında 3bin metre engellide koşacak olan Halil Aktaş, ortaokul üçüncü sınıfta bir arkadaşının tavsiye ile atletizme başladığını, bugün ise bu başarıyı süslemenin gayreti içinde olduğunu açıkladı

ANKARA-Pekin olimpiyatlarında madalya şansını kaybettikten sonra, hedefini Rio Olimpiyatlarına çeviren 34 yaşındaki atlet Halil Aktaş, bu spora tesadüf sonunda başladığını söyledi.

3000 metre engellide Türkiye rekortmeni olan Halil Aktaş, atletizme başlamasını bakın nasıl anlatıyor:

"Ben atletizme bir tesadüf sonunda ortaokul 3 ncü sınıfta bir arkadaşımın tavsiyesi ile başladım. Arkadaşım atletizm yaptığı için onunla birlikte çalıştım. Ülkemizde birçok sporcu tesadüflerle bu işi yapıyor. Bu mantık Avrupa’da çok farklı bir şekilde ortaya çıkıyor. Küçük bir çocuğu 6 yaşında cimnastik, 7 yaşında yüzme, 8 veya 9 yaşında atletizm yaptırıyorlar. En nihayetinde bu sporcu genç 19 yaşına geldiğinde sponsor bulup, büyük yarışlara katılma şansını yakalıyor. " 1998 yılından bu yana Ramazan Kutlu ile antrenman yaptığını da açıklayan Halil Aktaş, ülkemizde futbolun her şey olduğuna dikkat çekerek şöyle devam etti:

"Benimde futbola ilgim vardı. Ancak atletizm yapmaya başladıkça bu sporu sevdim. Atletizmi sevdikçe, antrenmanlara özen gösterdim. Atletizm bütün sporların anası olduğuna göre, diğer ülkelerin bu spora bakış açısı çok farklı. Günde çift antrenman yapmak zorunda kalırsınız. Bu bir noktada büyük emeğe dayanıyor."

Şimdilerde Rio olimpiyatlarına hazırlandığını ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanan ünlü atletimiz sözlerini şöyle tamamladı:

"Artık bu konuda son aşamaya geldim. Rio olimpiyatlarında en iyi dereceyi yapıp, madayla kazanmak istiyorum. Bu konuda günde an ez 8 saat çalışma yapıyorum. Bunun semeresini Rio’da mutlaka alacağım."

Editör: TE Bilisim