Duayen belediyeci Doğan Taşdelen’den sonra Çankaya’ya seçilerek gelen hiçbir belediye başkanı bugün başkanlık koltuğunda oturan Alper Taşdelen kadar başarılı olamamıştır. Mahallemizin çocuğu olan Alper daha lise yıllarında ileride başarılı bir idareci olacağını belli etmişti. Babasının oğlu olan genç dinamik ve de çok çalışkan Alper başkan seçildikten sonra akıllara durgunluk veren bir gayretle Çankaya’ya çağ atlatmayı başarmıştır.

Neler yaptı diyeceksiniz? Neler yapmadı ki. Saymakla, yazmakla bitmez. Bugün Çankaya’nın pek çok sokağında yani bir yıl içinde 160 sokak New York modeli denilen (Asfalt kaldırım) sistemiyle kırmızı kaldırımlarla örtüldü. 25 bin ton renkli desenli bu iç açıcı kaldırımların diğer bir özelliği ise toz, çamur, su birikintisi tutmaması. Bu tarz çalışmalar bütün hızıyla devam ederken 989 sokakta onarım, 295 sokakta tam kaplanmış 50 caddede asfalt kaplama işlemi tamamlanmış durumda. Hedefte 200 ton asfalt çalışması daha var.

Başarılı başkan belediye hizmetlerinin ön gördüğü bütün kollarda çalışmalarını kesintisiz sürdürerek şikâyet konusu olan başıboş köpeklere de el uzatmış 20 bin sahipsiz köpeği "şanslı" sloganı ile sağlıklı bir yaşama kavuşturmuş. Bu arada başıboş köpeklerin hangi belediyeye ait olduğunu anlayabilmemiz için dört ayaklı bu dostlarımızın kulaklarına küpe takılması kararlaştırılmış ve Çankaya’da kendi ortamlarında yaşayan köpekler bundan böyle kulaklarında turuncu küpelerle dolaşacaklar. Sahipsiz sokak köpekleri için Mühye’de hizmete soktuğu "Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi" başkentlilerin ilgisini çekmekle kalmıyor. İsteyen hayvan severlere beğendikleri köpekler de veriliyor. Bu merkezde profesyonel köpek eğitmeni Tarkan Özvardar da bu canlıların sahibini tanımalarını, tuvalet ihtiyaçlarını gidermeleri, dur-gel-git gibi hayvana yön verecek temel eğitimleri ile de uğraşmakta. Yeşil alan konusunda adeta mucizeler yaratan Alper Ankara’nın yeşil alan ve park sayısını 500’e yükseltmekle kalmadı. Yeni açılan parklara da simge kişilerin adları verildi. Son açılan Yıldız Parkı Çankayalılara rahat bir nefes alma imkânı verdi. Önümüzdeki günlerde yine Çankaya’da hizmete girecek bir parkta biyolojik göletin yanı sıra 6 bin çeşitli bitki ile zenginleştirilecek. Çankaya’da bulunan 124 muhtarlık binalarının eski ve göz zevkini bozacak şekilde olduğunu gören ve bu konuda pek çok şikâyet alan Alper, kısa zamanda 15 binayı modern bir görünüme sokmakla kalmamış 25 muhtarlık binasını da bugünlerde tamamlamış olacak. 2016 yılında ise tüm muhtarlık binaları yenilenmiş olacak.

Çankaya’nın sevimli çocuklarını da unutmayan Taşdelen geride bıraktığımız günlerde "Noel Baba ile Mutlu Yıllar" adlı oyunu Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde gösterime sundu. Gündüz bakımevi çocuklarının zevkle izledikleri oyunu Ali Gökhan Taze yazmış, Aytuğ Scioti yönetmiş, çocukları eğitici konusu ile alkışlanan oyunu istek üzerine önümüzdeki günlerde tekrar edileceği söyleniyor. Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin 96. Yıl kutlamalarında bir konuşma yapan Alper Taşdelen törenlere katılanlar tarafından büyük ilgi gördü. Kapısı daima Çankayalılara açık olan Çankaya Belediye Başkanı ziyarete gelenlerle bizzat ilgilenmekte isteklerini en kısa zamanda yerine getiriyor. Bu arada toplu ziyaretler de başkanı fazlası ile memnun ediyor. Son olarak Kurtuluş İlköğretim Okulu öğrencilerini makamında ağırlayan başkan, minik ziyaretçilerine hikâye kitapları, kırtasiye malzemeleri, Araştırmacı Yazar Eriş Ülger’in "Cumhuriyet Çocukları" adlı kitabından hediye etmiş. Çankaya Belediyesi’nin yaşlılara olan hürmetinin bir işareti olan "Bahar Evi Projesi" de büyük ilgi gördü. Bahar Evi sakinleri düzenledikleri sazlı-sözlü gece ile 2015’i uğurlarken 2016’ya da hoş geldin dediler. Yılbaşı süslemeleri ile diğer ilçe belediyelerine örnek olan Çankaya Belediyesi bu gecenin anlamını yansıtan ışıklı süslemeler ile Ankaralılara çağdaş bir ülkede ve kentte yaşadıklarını göstermişti. Kuğulu Park, Tunalı Hilmi ve Bahçelievler 7. Cadde görülmeye değer ışıklı süslemeler ile insana huzur ve güven veriyor. Bunların hepsi pek çok güzel şeyler.

Gelelim benim Alper Taşdelen’e teşekkürlerime. Oturduğum Ahmet Rasim Efendi ve çevre sokaklar renkli parkelerle döşendi. Araçların kaldırımlara çıkmaması için uyarı spotları takıldı. Kaldırım kenarları siyah-beyaz olarak renklendirildi. Her şeyin ötesinde ne de olsa yaşlı nüfusa sahip Çankayalıları düşünen Taşdelen arkalığı olan bankları kısa mesafelerde kaldırımlara yerleştirdi. Şimdiki isteklerim ise Ahmet Mithat Efendi Sokak ile Halide Nusret Zorlutuna’nın kesiştiği köşeye cam artıklarını, pet şişe artıklarını ve de kâğıt artıklarını atabileceğimiz toplama konteynılarının konması. Yıllardan beri kaderine terk edilmiş, Kuğulu Park meydanındaki "İki balerin" heykelinin ele alınıp eski işlevine kavuşturulması. Yaptığım araştırmaya göre heykeller Çankaya Belediyesi’ne aitmiş. Bu arada oturduğum Basıntepe Sitesi için verilen iki bank dokuz bloklu yerleşkede kıskançlık vesilesi oldu, şayet mümkünse beş adet daha "bank" verilmesi dileğimdir. Çankayalılara gösterdiğiniz sevgi ve saygıdan dolayı sizi yürekten kutlar, yanaklarınızdan öperim Sayın Alper Taşdelen.