Haber Merkezi - TikTok ve Universal Music Group yani UMG, müziklerin telif hakları konusunda bir tartışma içinde va anlaşmaya varamadı. Tratışmalar sürerken, platformdan daha fazla müzik kaldırmaya başladığını belirtiliyor. Son gelişmeler karşısında TikTok, plak şirketine imza atan sanatçıların şarkılarını  sessize almıştı ama, şimdi aynı şeyi şarkı sözü yazanlar için de yapmak zorunda kalması bekleniyor. Bu gelişme karşısında; Harry Styles ve Adele gibi Universal imzalı sanatçıların şarkılarını içeren videoların yakında sessize alınabileceği kaydediliyor.

TikTok, popüler şarkılar olarak adlandırdığı şarkıların yüzde 30'una kadarının kaybolabileceğini belirtiyor. Ayrıca bazı sektör tahminleri, TikTok'taki tüm müziklerin yaklaşık yüzde 80'ine kadarının sesinin kapatılabileceğini de belirtiyor. Bu duruma bölünmüş telif haklarının neden olduğu belirtilirken, Universal Music'in yayıncılık koluyla anlaşmalı bir sanatçı, herhangi bir şarkıya en ufak bir katkıda bulunmuşsa bu kaydın tamamının silinmesi gerekeceği de belirtiliyor. UMG, bir milyardan fazla kullanıcısı olmasına rağmen toplam gelirlerinin sadece yüzde 1'inin Çinli ByteDance şirketine ait olan platformdan geldiğini söylüyor.
 

Dışişleri Bakanlığı, 'Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı' iddialarını yalanladı Dışişleri Bakanlığı, 'Türk vatandaşlarına vize başvuruları kapatıldı' iddialarını yalanladı

Universal Music Group Logo

UMG'nin bünyesinde bulunan sanatçılar ise şu şekilde sıralanyor:

Drake
The Beatles
Blackpink
Frank Sinatra
Nirvana
Queen
Rammstein
The Weeknd
The Rolling Stones
Elton John
Eminem
Lady Gaga
Billie Eilish
Justin Bieber
Ariana Grande
Kanye West
Katy Perry
Shawn Mendes
Metallica
Selena Gomez
Kendrick Lamar
Sam Smith
Andrea Bocelli
Rihanna
Post Malone
Taylor Swift
Amy Winehouse

Editör: Haber Merkezi