BURSA-Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşasına devam edilen ve "Timsah Arena" adıyla bilinen 45 bin kişi kapasiteli stadyumun, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında oynanacak Bursaspor-Gaziantepspor müsabakasına yetiştirilmesi için çalışmalar sürüyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 7 yıldır süren inşaatta sona yaklaşıldığını, stadyumun hizmete açılması için gün saydıklarını söyledi. Kente çok güzel ve prestijli bir tesis kazandırmanın gururunu yaşadıklarını belirten Altepe, "Buraya gelenler, Türkiye'nin, Bursa'nın neler yapabildiğini görecek" dedi.

Bursaspor ile 2010 yılında yaşadıkları lig şampiyonluğunu yeni stadyumda da görmek ve bu başarıyı tekrarlamak istediklerini anlatan Altepe, "Timsah Arena"yı kısa sürede hizmete sunabilmek için yoğun tempoyla çalıştıklarını ifade etti.

Tesisi, yeşil-beyazlı takımın 2015-2016 sezonundaki ilk lig maçı olan Gaziantepspor karşılaşmasına yetiştirmek istediklerini bildiren Altepe, şöyle devam etti: "Bunun için tüm hazırlıklarımızı yaptık. Bizim açımızdan maçın yapılmaması için engel yok. Atatürk Stadı'nın buradan herhangi bir fazlalığı yok.  Turnike montajıyla ilgili bir sıkıntı yaşanmaması halinde Gaziantepspor müsabakasının oynanmasında bir sıkıntı yok. Bu karşılaşmadan birkaç gün önce de Bursa halkıyla stadımızda kucaklaşacak bir organizasyon yapmak istiyoruz çünkü maça sadece Passolig ile giriliyor."

'Real Madrid ve Barcelona arada gelir'

Altepe, stadyumun açılış töreni için daha önce İspanyol takımlarından Real Madrid veya Barcelona'yı Bursa'ya getirmeyi düşündüklerini, bu yönde girişimlerde bulunduklarını anımsattı.

İspanya'da federasyonla ilgili sıkıntılar, grevler ve anlaşmazlıklar sebebiyle bunun gerçekleşmediği bilgisini veren Altepe, "8 Ağustos için protokol yapacaktık. İyi ki de olmamış. O gün Bursaspor'un Galatasaray ile TFF Süper Kupa final maçı var. Bu, 8-9 milyon liralık bir organizasyondu. Sonunda olamayacaktı. Bize de maliyeti olacaktı. Real Madrid veya Barcelona arada gelir. Aradaki boş haftaları değerlendirebiliriz. Bursa'yı, stadı gündeme getirelim istiyoruz" diye konuştu.