ANKARA - Genç sanatçılardan oluşan topluluğun ‘Ruh Halim Neye Benziyor’ adlı sergisi, Çankaya Belediyesi Galeri Kara’da sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Küratörlüğünü Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Cebrail Ötgün’ün yaptığı bünyesinde resim, enstalasyon (yerleştirme) ve video art unsurları taşıyan sergide, yaşanılan coğrafyanın düzensizlik haline ve sürekli değişen gündem karşısında bireyin yaşadığı çelişkilere yer veriliyor.

Genç sanatçıların bir arada açtığı ilk sergi olma özelliği taşıyan ve 25 sanatçının bir eseriyle katkı sunduğu sergide, özne olarak bireyin ruhsal savrulmalarının pratik süreçteki etkilerine dikkat çekiliyor. Her kaos ortamında olduğu gibi insanları yaşanan gerçeğin ötesine taşıma gücü sayesinde sanat, umutsuzluğu dağıtmaya ve yaşamın anlamını çözmeye açık kapı aralıyor.

"Dünya mükemmel olmadığı için sanat var"

Tarkovski’nin "Dünya mükemmel olmadığı için sanat var" sözüyle hareket eden ve insanların yaşadığı bu ruh halinin ancak sanatın dolaysız gizilgücüyle aşılabileceğine inanan sanatçılar, sergide özellikle son dönemlerde toplumun yaşadığı ölüm korkusunu bir duygu iklimi olarak eserlere yansıtıyorlar. Ankara’da ilk kez açılan Ruh Halim Neye Benziyor sergisi 26 Kasım’a kadar Galeri Kara’da görülebilecek.