TRABZON - UEFA Avrupa Ligi'nden erken elenen ancak Spor Toto Süper Lig'e ilk 2 haftayı galibiyetle kapatarak iyi bir başlangıç yapan Trabzonspor'da, geçen sezonun aksine yerli oyuncular skora katkı sağladı.

Bordo-mavili takımda geçen sezon ilk 6 resmi maçta 5 golün tamamını yabancı oyunculardan gelirken bu sezona eski gol kralı olan teknik direktör Şota Arveladze yönetiminde başlayan Karadeniz ekibinde 6 resmi karşılaşmadaki 7 golü de yerli oyuncular kaydetti.

UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda 4, ligde ise 2 maç olmak üzere 6 karşılaşmaya çıkan Karadeniz ekibinde, Erkan Zengin (2), Mehmet Ekici, Soner Aydoğdu, Salih Dursun, Okay Yokuşlu ve Yusuf Erdoğan golle tanışan oyuncular oldular.

Karadeniz ekibinde geçen sezon ilk 6 haftada ise Cardozo (2), Medjani, Constant ve Papadopoulos rakip fileleri havalandırmıştı.

 Yabancı golcüler

siftah yapamadı

Trabzonspor'da geçen sezon ligi 17 golle tamamlayan ve Şota Arveladze'den sonra bordo-mavili kulübün tarihinde en golcü yabancı olan Cardozo, bu sezona iyi başlayamadı.

Belindeki sakatlığı nedeniyle sezona tam hazır giremeyen ve istenilen form grafiğini tutturamayan Paraguaylı futbolcu, 3 maçta 255 dakika sahada kaldı ancak gol kaydedemedi.

Yeni transfer N'Doye ise ligde 2 maçta 135 dakika sahada kalırken henüz golle tanışamadı.