TSE Başkanı Korkmaz: Enstitü, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Standardizasyon Teşkilatı ile aksiyon planı imzalayacak. Aksiyon planı, Türkiye'ye Körfez ülkeleriyle serbest ticaret anlaşmalarının uygulanması için zemin hazırlayacak

ANKARA  - Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Sebahittin Korkmaz, Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Standardizasyon Teşkilatı ile aksiyon planı imzalayacaklarını bildirerek, "Aksiyon planı, Türkiye'ye, Körfez ülkeleriyle Serbest Ticaret Anlaşmalarının uygulanması için zemin hazırlayacak" ifadesini kullandı.

Korkmaz, yazılı açıklamasında, enstitünün belgelendirme, gözetim, muayene-test hizmetlerini kapsayan uygunluk değerlendirme alanında, Körfez ülkelerinde etkinliğini arttırmayı hedeflediğini kaydetti.

TSE'nin uygunluk değerlendirme alanında Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Üyesi Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Kuveyt, Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen ve Umman'da etkinliğini artırmak için önemli bir dönemeçte olduğuna işaret eden Korkmaz, şu bilgileri verdi:

"Körfez Arap Ülkeleri İşbirliği Konseyi Standardizasyon Teşkilatı ile imzalanacak aksiyon planı ile Körfez ülkeleriyle TSE arasında standardizasyon, uygunluk değerlendirme, akreditasyon, metroloji, bilgi teknolojisi alanlarında iş birliğinin güçlendirilmesi amaçlanıyor. Plan kapsamında, Türkiye ile Körfez Arap Ülkeleri İş Birliği Konseyi ülkeleri arasında oluşacak serbest ticaret anlaşmalarının uygulanması için zemin hazırlanması öngörülüyor."

Korkmaz, ayrıca TSE'nin Suudi Arabistan, Yemen, Birleşik Arap Emirlikleri ve Umman ile ikili anlaşmaları bulunduğunu da kaydetti.