Çankaya Belediyesi, Ankaralıları kültür sanat etkinlikleriyle dolu dolu yeni bir ayla daha buluşturuyor. Bu ay başkentli sanatseverler fotoğraf, resim ve heykel sergilerinden tiyatro gösterilerine, konserlerden film gösterimlerine pek çok etkinlikle buluşacak.

Bu yıl 38. yaşını kutlayan Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği (AFSAD) Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde (ÇSM) açacağı fotoğraf sergisinin yanı sıra 11 farklı atölye ve iki çalışma grubuyla da sanatseverlerle buluşacak. Çalışmalar 1-14 Haziran arasında düzenlenecek.

Sanatçı Kadri Şarman yönetimindeki Gönül Dostları Korosu ise, 2 Haziran’da kadın sığınma evi yararına konser verecek. ÇSM’de 20.00’de başlayacak konserde fasıl ve şarkılar yer alacak.

"TÜKENMEZ KİTAPLAR" GELİYOR

Çankaya Belediyesi’nin 100 bin çocuğa armağan ettiği "Bilim Hikâyeleri" serisinin ardından, dünya edebiyatından seçme klasiklerin yer aldığı "Tükenmez Kitaplar" serisi de çocuklarla buluşacak. Kitapların tanıtımı, 9 Haziran 15.00’de Kuğulupark'ta yapılacak.

9-14 Haziran tarihleri ise, İtalya Büyükelçiliği ile işbirliği içinde hazırlanan "Nino Manfredi: Bir Aktörün Macerası Toplu Gösterimi" sinemaseverlerle buluşacak. İtalya’nın sevilen aktörü Nino Manfredi adına düzenlenen gösterimdeki tüm filmler 19.00’da başlayacak. Tamamı ücretsiz olarak gösterilen filmler arasında, "Bilinen Meçhullerin Büyük Vurgunu", "Kaplanın Sırtında", "Ben Onu İyi Tanırdım", "San Gennaro Operasyonu", "Aile Babası", "Mucizeler Arasında", "Pinokyo’nun Maceraları" ve "Kral Papa Adına" yer alacak.

RESİM HEYKEL FOTOĞRAF SERGİLERİ

16-30 Haziran tarihleri arasında Türk ve İranlı sanatçıların karma resim - heykel sergisine ev sahipliği yapacak olan ÇSM, 17 Haziran’da Uluslararası Türkiye İran Kültür Sanat Etkinlikleri panelini de Ankaralılarla buluşturacak. Galeri Uray’da 19 Haziran’da açılacak Duygu Koca "Tersyüz Fotoğraf Sergisi" ise 30 Haziran’a kadar görülebilecek. Panoramik fotoğraflardan oluşan sergide çoğunlukla yapı ve mekânların fotoğrafları yer alacak.

Galeri Kara ise, 22-30 Haziran tarihleri arasında "Siz Hepiniz Ben Tek" isimli karma heykel sergisine ev sahipliği yapacak.

Editör: TE Bilisim