EPDK Başkanı Yılmaz: Tüketiciyi üzeni misli ile üzeceğimizi söylemiştim, tüketiciyi sevindireni de biz herhalde misliyle sevindireceğiz

ANKARA - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, "Tüketiciyi üzeni misli ile üzeceğimizi söylemiştim, tüketiciyi sevindireni de biz herhalde misliyle sevindireceğiz, yani onların yapmış olduğu bu mutlu etme hareketini karşılıksız bırakmayacağız" dedi.

Yılmaz, Aksa Doğalgaz şirketinin engelli vatandaşlara sağlanan doğalgaz hizmetinde güvenlik için geliştirdiği "Can Yoldaşı Projesi"nin EPDK'da gerçekleştirilen tanıtım toplantısında, böyle bir projeye ev sahipliği yapmanın heyecanını yaşadıklarını söyledi. Yılmaz, "Sektörde yapılan düzenlemelerin ötesinde bu proje insani bir çalışmadır, biz bu tür projelere hep destek verdik, hep de destek vermeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bu projenin, engelli vatandaşların hayatını kolaylaştıracağını vurgulayan Yılmaz, "Tüketicilere sağlanan bu tür hizmetler büyük anlam taşıyor, bu katkıyı yapan Aksa grubuna teşekkür ediyoruz" diye konuştu. Türkiye'deki 9 milyon engelliye hızlı bir şekilde yardım ulaştırılmasının hayati önem taşıdığını dile getiren Yılmaz, "Bu proje ile karşıdan gelen çağrıdan hiçbir ses gelmese bile sistem, gelen çağrının engelli bir vatandaştan geldiğini anlayacak ve doğalgaz acil ekipleri olay yerine intikal edecek. Bu projenin tüm doğalgaz şirketlerinde yaygınlaşmasını bekliyoruz" dedi.

Son dönemde elektrik dağıtım şirketlerinden, "sektör liberalleşirse elektrik fiyatlarında ucuzlama olabileceği" yönünde yapılan açıklamalara değinen Yılmaz, şöyle devam etti: "Tüketiciyi üzeni misli ile üzeceğimizi söylemiştim, tüketiciyi sevindireni de biz herhalde misliyle sevindireceğiz, yani onların yapmış olduğu bu mutlu etme hareketini karşılıksız bırakmayacağız. Liberalleşme elbette önemli, biz buna yönelik çalışmalarımızı yapıyoruz, liberalleşmenin karşısında değiliz ancak onlardan daha önce birtakım sosyal projelerin bugün itibarıyla elektrik dağıtım şirketleri tarafından da yerine getirilmesini dört gözle bekliyoruz. İnşallah bu hareket onlara da örnek teşkil eder, onlar da bundan ders almış olurlar."

Aksa Doğalgaz Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Arslan da şirket olarak Türkiye'deki 20 lisans bölgesinde, 26 il kapsamındaki 22 il merkezi ve 104 ilçe merkezine yani Türkiye'nin 3'te 1'ine hizmet verdiklerini söyledi. Çağrı merkezlerinin karşıdan bir ses gelmediğinde otomatik olarak telefonu kapattığına işaret eden Arslan, "Evinizde ne tür engelli olduğunu kayıtlarımıza giriyoruz, bizi aradıklarında da acil ekiplerimizi doğrudan evlerine göndereceğiz, duyma ve görme özürlülere ek olarak diğer engelli vatandaşlarımız için de çözümlerimiz var. Ülkemizde çağrı merkezleri ne yazık ki engelli vatandaşlarımıza hizmet veremiyor, umut ediyorum ki bu çalışmamız diğer tüm sektörlere de örnek olacak ve herkes elinden geleni yapacak" diye konuştu.

Bu hizmetten yararlanmak için evde bir engelli bulunmasının yeterli olduğunu belirten Arslan, "Aynı zamanda abonelerden birden fazla numara istiyoruz ki ulaşabilme imkanımız artsın, aynı zamanda abone başka bir telefondan aradığında da Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarasını söyleyerek de iletişime geçebilir" dedi.

Editör: TE Bilisim