İSTANBUL - Türkistan'dan Anadolu'ya, Anadolu'dan Balkanlar'a kadar geniş bir coğrafyanın İslam'la buluşmasını sağlayan Hoca Ahmet Yesevi ile Türk ve İslam dünyasını anlatan eserleriyle tarih ve kültüre ışık tutan Prof. Dr. Fuat Köprülü, 2016 boyunca tüm dünyada çeşitli etkinliklerle anılacak.

Uğurlu, UNESCO 2016 Ahmet Yesevi ve Fuat Köprülü etkinlikleri öncesinde, Konya'da sahne alacak. Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu Belediyesinin ortak etkinliği, 9 Aralık'ta yapılacak.

Uğurlu, 2016 UNESCO Hoca Ahmet Yesevi Yılı dolayısıyla hazırladığı "Bozkırdan Anadolu'ya Sevgi Yansımaları" isimli eserini ilk kez sanatseverlerin beğenisine sunacak. Konser boyunca, Ahmet Yesevi, Alperenler ve Anadolu erenlerini anlatan görsel sunum, müzikle eş zamanlı yapılacak. Konserde, Yesevi'nin hayatı ve görüşleri anlatılırken, kendisinin "hikmet" adını verdiği şiirlerinden de örnekler sunulacak.

Eserinin ilk kez Konya'da sanatseverlerle buluşmasının kendisi için önemli olduğunu belirten Uğurlu, "Bu, bir ilk adım. Bu eser, zaman içinde müziğiyle ve anlatımıyla genişleyip dünyaya açılacak. Ahmet Yesevi ve Anadolu erenlerinden aldığımız güçle sesimizi dünya daha da gür duyacak" ifadesini kullandı.