TBMM  - CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, "Gezi ruhu diktatörlüğe karşı özgürlük isteyen Türk gençliğinin haykırışıdır" dedi.

Tüm, partisinin Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal ve Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile Gezi olaylarının 3. yılı dolayısıyla TBMM'de basın toplantısı düzenledi.

Kürsüye Gezi olayları sırasında hayatını kaybeden gençlerin fotoğraflarından hazırlanan dövizler koyan Tüm, "olayların, yakın tarihin en gerici, en karanlık ve en baskıcı siyasal yönetimine karşı başlayan onurlu bir gençlik hareketi" olduğunu söyledi.

"Gezi'de yaşananların, ülkeyi baskı ve dikta ile yönetenlerin yüreğine korku saldığını" ifade eden Tüm, "Gezi ruhu özgürlük ve demokrasi için, zulme başkaldırmanın ve diktatörlüğe 'dur' demenin adıdır. Diktatörlüğe karşı özgürlük isteyen Türk gençliğinin haykırışıdır." dedi.

AK Parti iktidarının Gezi olaylarına yaklaşımını eleştiren ve olaylar sırasında hayatlarını kaybeden gençleri anan Tüm, "Sonuç ne olursa olsun bu haksızlıkları ve cinayetleri işleyenler er yada geç tarih önünde mutlaka hesap vereceklerdir. Biz CHP olarak her zaman Gezi ruhuna sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bu yolda canını feda eden gençlerimizi asla unutmayacağız, unutturmayacağız." diye konuştu.

Orhan Sarıbal da Gezi olaylarında, birbirinden tamamen farklı, bağımsız, kurumsal örgütlülüğü olmayan milyonlarca insanın bir ağaç için niçin sokaklara indiğinin sorgulanması gerektiğini belirterek, buna sebep olanın AK Parti iktidarının ülkede yol açtığı tahribatlar olduğunu savundu. Sarıbal, "Gezi karanlığa karşı aydınlığı savunmaktır ve her zaman 'kral çıplak' demeye devam etmektir." ifadelerini kullandı.
Editör: TE Bilisim