BAİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Atılgan: Tatil esnasında alışverişe çıkıp, deriden giyim eşyası satın alan yabancı turistler, Antalya ekonomisine 25 milyon dolar kazandırdı

ANTALYA - Batı Akdeniz İhracatçılar Birliği (BAİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ramazan Atılgan, Antalya'da tatil yapan turistlerin deriden giyim eşyası satın alarak kent ekonomisine 25 milyon dolar kazandırdığını bildirdi.

Atılgan, yaptığı yazılı açıklamada, tatil tercihini Antalya'dan yana kullanan yabancı turistlerin, Türk deri giyim eşyalarına büyük ilgi gösterdiğini kaydetti.

BAİB'in verilerine göre, yabancı turistlerin 1 Ocak-25 Ekim 2015 tarihlerinde 25 milyon dolarlık deri giyim eşyası satın aldığını ifade eden Atılgan, yabancı turistlerin satın aldığı deri giyim eşyası miktarında geçen yılın aynı dönemine oranla büyük ölçüde artış yaşandığına dikkati çekti.

Türkiye'de ithal deri ürünlerine gümrük uygulanmaya başladığını belirten Atılgan, "Ayrıca kaliteli ve günün modasına uygun kıyafetler üretmemiz turistlerin deri giyim eşyalarına olan ilgisini artırdı. Yabancı turistler tatilleri esnasında alışveriş merkezlerine giderek, deriden giyim eşyaları alıyor. Geride kalan yüksek turizm sezonu sonrasında yabancı turistler 25 milyon dolarlık deri giyim eşyası satın aldı" ifadelerini kullandı.

Atılgan, geçen yılın aynı dönemine oranla ihracatın büyük oranda arttığına vurgu yaparak, kaliteli üretim, cazip fiyatlar ve Antalya turizminin sürekli gelişimine bağlı olarak, deriden giyim eşyası ihracatının da artacağını bildirdi.

Yabancı turistlerin satın aldığı bazı ürünlerin yasal düzenleme sonucu ihracat kapsamında değerlendirildiğini anlatan Atılgan, bunların birliklerince kayıt altına alındığını belirtti.

- Kürk giyim eşyası ihracatı düştü

Kürk giyim eşyası ihracatının da 3,7 milyon dolar olduğuna işaret eden Atılgan, geçen yılın aynı dönemine oranla bu rakamların gerilediğini dile getirdi.

Atılgan, bunun tek nedeninin artık kürk giyenlerin toplumda hoş karşılanmaması olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle bitirdi:

"Kürk için canlıların yaşamına son veriliyor olması kürke olan bakışı değiştirdi. Her ne kadar rakamlar düşmüş olsa da gelinen nokta insanlık adına sevindiricidir. Bu dönemde toplam deri ve kürkten giyim eşyası ihracatı 30 milyon dolara yaklaştı. Deri giyim eşyalarının tamamına yakını Antalya'da üretiliyor. Çok az bir miktar deri kıyafet, başka illerden gelmekte. İhraç edilen deri giyim eşyalarının tamamına yakınının ilimizde üretiliyor olması da hem deri sanayi hem de tasarım açısından geldiğimiz noktayı önemli kılmaktadır."
Editör: TE Bilisim