Turizm ve Barış temalı 7’inci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na 67 ülkeden 445 sanatçıya ait 895 karikatür katıldı. Yetişkinler kategorisinde Ukraynalı karikatür sanatçısı Olena Tsuranova birinci, Gençler kategorisinde ise 13 yaşındaki Mehmet Ali Mesut’un birinci oldu

Atila GÜVENÇ- İSTANBUL - Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteğiyle Turizm Yazarları ve Gazetecileri Derneği (TUYED) ile Anatolia: Turizm Araştırmacıları Dergisi tarafından düzenlenen 7’nci Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’nda ödüller sahiplerini buldu.

Türkiye’nin dünya turizmindeki bilinirliğinin artırılması ve turizm olgusunun çizerlerin penceresinden aktarılmasını amaçlayan yarışma her yıl farklı bir tema altında düzenleniyor. Bu yıl "Turizm ve Barış" teması ile yapılan yarışmada yetişkinler kategorisinde Ukraynalı Olena Tsuranova birinci , gençler kategorisinde 13 yaşındaki Mehmet Ali Mesut birinci oldu.

67 ÜLKEDEN 895 ESER YARIŞTI

Uluslararası yarışmaya 67 ülkeden 445 karikatür sanatçısı toplam 895 eser gönderdi, bu eserler "yetişkinler" ve "gençler" olmak üzere iki kategoride yapıldı. Yetişkinler kategorisinde birinciliği Ukraynalı Olena Tsuranova kazanırken, İranlı sanatçı Mehdi Azizi ikinci, Kazakistanlı sanatçı Galym Boranbayev ise üçüncü oldu. Anadolu Üniversitesi öğretim üyelerinden merhum Prof. Atila Özer adına verilen özel ödülü ise Bulgaristanlı karikatürcüler Alla & Chavdar çifti aldı. Yetişkinler kategorisinde Vladimir Kazanevsky (Ukrayna), Seyran Caferli (Azerbaycan) ve Vladimir Semerenko (Rusya Federasyonu) mansiyon ödüllerini kazandılar.

TÜRKİYE’DEN MEHMET ALİ MESUT, GENÇLER KATEGORİSİ’NDE BİRİNCİ

Geçtiğimiz yıldan itibaren verilmeye başlanan 16 ve altındaki yaşlarındaki karikatür sanatçılarını teşvik etmeyi amaçlayan "Gençler Kategorisi"nde ise Türkiye’den 13 yaşındaki Mehmet Ali Mesut’un eseri birinci oldu. Gençler kategorisinde verilen dört mansiyonu kazanan karikatür sanatçıları ise şöyle belirlendi: Bartu Çetinkaya (13 yaş, Türkiye), Büşra Esen (14, Türkiye) ve Mehmet Deniz Hubup (12 yaş, Türkiye).

TURİZM HEM STRATEJİK HEM İLHAM VERİCİ BİR SEKTÖR

Yarışmanın destekcisi Er Yatırım’ın genel müdürü Ferzan Çelikkanat; Turizm ve karikatür sanatını bir araya getirmesiyle son derece anlamlı bir rol üstlenen Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na, ilk kez yapıldığı 2013’ten bu yana destek veriyoruz. Aradan geçen yedi yılda birbirinden yaratıcı ve ilham verici eserle karşılaştık. Yarışmanın belki de en önemli rolü, bizlere turizmin ne kadar büyülü ve ne kadar anlamlı bir kavram olduğunu bir kez daha göstermesi oldu. Bu sektöre yatırım yapan ve turizmin gerek insanlığa gerekse ülkemize sağladığı artı değeri çalışmalarının odağına alan bir firma olarak Uluslararası Turizm Karikatürleri Yarışması’na destek vermekten mutluyuz söyleminde bulundu.

Editör: TE Bilisim