İSTANBUL - Türkiye Ermenileri Patrikliği'nden, vatanın birlik ve bütünlüğüne zarar veren menfur terör olaylarının son bulması ve kalıcı barışın sağlanması için dua edildiği bildirildi.

Patriklikten yapılan yazılı açıklamada, son iki ay içinde yurdun değişik yerlerinde meydana gelen terör olaylarının derin bir teessür içinde izlendiği, şehitlerin yüreklerde açtığı yaraların tüm aklıselim sahibi vatandaşlar gibi Ermenileri de derinden etkilediği belirtildi.

"Ülkemizin esenliği, barış ve huzuru için her daim dua etmekteyiz" ifadeleri kullanılan açıklamada, terör olayları süresince devletin vatandaşlarına ayrım gözetmeksizin sağduyulu yaklaştığının ve masum insanlara hiçbir suçlama yönlendirmediğinin de memnuniyetle görüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, bu süreçte, siyasi parti idarecilerinin devletin bu yaklaşımına paralel olarak vatandaşlara sağduyulu davranmalarını telkin etmelerinin de takdire şayan olduğu aktarılarak, şu görüşlere yer verildi:

"Ancak, bazı görsel ve sosyal medya platformlarında en hafif tabiriyle nefret ve ayrımcılık niteliğindeki yazı ve beyanlarda bulunan bazı vatandaşların devletimizin ve siyasi partilerin ifadelerine aykırı görüş bildirmeleri bizleri derinden üzmektedir. Bazı kalem sahiplerinin ise zaman zaman, cemaatimizi hedef alan ve onu bir terör örgütüyle özdeşleştiren ifadeleri bu vatana her daim bağlı kalmış olan ve vatandaşlık sorumluluğunun bilincindeki Ermeni vatandaşlarını derinden yaralamaktadır.

Kutsal kitabın öğretisi açıktır: 'Beden bir olmakla birlikte bir çok üyeden oluşur ve çok sayıdaki bu üyelerin hepsi tek bir beden oluşturur.... Bir üye acı çeker, bütün üyeler birlikte acı çeker, bir üye yüceltilirse bütün üyeler birlikte sevinir.' Vatanın herhangi bir köşesindeki acıyı tüm vatandaşların aynı şekilde hissetmesinden daha doğal ve gerçekçi ne olabilir? Hal böyleyken kendisini Türkiye'nin doğal bir parçası olarak gören ve tüm vatandaşlarla aynı üzüntü ve mutlulukları tüm samimiyet ve içtenlikle paylaşan Ermeni vatandaşlarına karşı hiç de adil olmayan ifadeler kullanmak akıllara durgunluk verecek ve insafa sığmayacak bir davranıştır. Eminiz ki, milletimizin büyük çoğunluğu bu ötekileştirme çabalarına hemfikir değildir."

Vatanı yasa boğan bu elim olaylar karşısında şehitlere Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve millete başsağlığı dilenen açıklamada, "Terörü haklı ve adil gösteren, uygulayan her türlü zihniyeti en ağır şekilde kınıyoruz. Tüm dualarımız vatanın birlik ve bütünlüğüne zarar veren menfur terör olaylarının son bulması ve kalıcı barışın sağlanması içindir" denildi.