Türkiye ve İran’dan 122 sanatçının eserlerinden oluşan Uluslararası Türkiye-İran Kültür Sanat Etkinlikleri Sergisi, 30 Haziran’a dek Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin tüm galerilerinde izlenebilir.

Çankaya Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çankaya Belediyesi’nin de destekleyicileri arasında yer aldığı ve İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen Uluslararası Türkiye-İran Kültür Sanat Etkinlikleri Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde açılan sergi ile başladı. İran Modern Sanatlar Müzesi'nin önde gelen 37 sanatçısı ve tümü Birleşik Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesi 85 Türk sanatçının eserleriyle katıldığı serginin açılışına, İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli ve Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya da katıldı.

Açılış töreninde konuşan İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Alireza Bikdeli, etkinliğe imza atan sanatçılara ve destek veren kurumlara teşekkür ederek "İki ülkenin kültür ve sanatsal ilham kaynakları ortak. Paylaşım yolunda atılan bu adımı önemli buluyorum" dedi. Çankaya Belediye Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya da, sanatsal paylaşımlara açık olduklarını belirterek iki ülkenin kültür ve sanat değerlerini Başkentlilerle buluşturmaktan onur duyduklarını belirtti.

Uluslararası Türkiye-İran Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Çağdaş Sanatlar Merkezi, bir dizi panel ve performansa da ev sahipliği yapacak. 122 sanatçının eserlerinin ve plastik sanatların değişik dallarında canlı performanslarının sanatseverlerle buluşacağı etkinlik, 30 Haziran’a dek Çağdaş Sanatlar Merkezi’nin tüm galerilerinde izlenebilir.

İki ülkenin sanatçıları

performanslarıyla çsm’de olacak

Uluslararası Türkiye- İran Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında 17 Haziran’da saat 16.00’da başlayacak panelin katılımcıları Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaybey Karaoğlu (Moderatör), Alireza Bikdeli (İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi), Ali Moradkhani (İran Kültür Bakanı Sanat Muavini), Hasan Safarkhani (İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Kültür Müsteşarı), Majid Mollanorouzi (İran Çağdaş Sanat Müzesi Başkanı), Ali Shirazi (Sanatçı), Prof. Hasan Pekmezci (Sanatçı) olacak.

Etkinlik, 18 Haziran’da saat 14.00’te Hasan Hossein Nejad (Kaligrafi), Efkan Beyaz (Resim), Azimet Karaman (Heykel); 19 Haziran’da saat 14.00’te Alireza Aghamiri (Pers Resmi ve Minyatür),Belgin Onar Durmaz (Baskı resim), Raziyeh Kianoush ve Durmuş Ali Akça’nın (Resim) dallarında sergileyeceği performanslarla sürecek.

20 Haziran günü saat 14.00’te ise Evren Tural (Deneysel tipografi), Necmettin Yağcı ve Jaafar Najibi (Heykel) sanatseverlerle buluşacak.

Editör: TE Bilisim