ANKARA - 14 sivil toplum kuruluşu öncülüğünde artan terör olayları ve protesto gösterilerinde yükselen tansiyona karşı eylem yaptı.

Eyleme TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Memur-Sen, Türkiye Kamu-Sen, Türk-İş, TİSK, Türkiye Barolar Birliği , Hak-İş, TESK, TÜRMOB ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği destek verdi.

Saat 16.30'da başlayan yürüyüş öncesinde çok sayıda kişi, Sıhhiye Meydanı'nda toplandı. Kortej yaklaşık 1 kilometre uzunluğunda bir Türk bayrağı taşıdı.

Buradan başlayan miting, Ulus'taki Birinci Meclis binasında sona erdi. Birinci Meclis önünde kurulan platformlarda da konuşmalar yapıldı . Yürüyüşün yapıldığı 2 kilometrelik güzergah 21.00'e kadar araç trafiğine kapatıldı.

TEK SLOGAN

İşçi ve işveren örgütleri tarafından yürüyüş sırasında "Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet" sloganı dışında başka bir sloganın atılmaması ve sadece Türk bayrakları açılması kararı uygulandı. Yürüyüşü organize eden işçi ve işveren örgütleri şunlar: HAK-İŞ, Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD), Türkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu (Türkiye Kamu-Sen), Türkiye Barolar Birliği (TBB), Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD), Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB), Türk Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜSİAD), Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB)Yürüyüşe katılan sivil toplum kuruluşu sayısı 250'yi aştı. Siyasi partiler ise mitinge davet edilmedi.

2 BİNDEN FAZLA OTOBÜS

Ankara dışından yürüyüşe katılanları taşımak üzere  2 binden fazla otobüs geldi. Polisin başkentin 5 ana giriş noktasında refakat ettiği otobüsler, Atatürk Kültür Merkezi alanına alındı.

7 AYRI NOKTADA ÜST ARAMASI

Toplanma alanı olarak belirlenen Sıhhiye meydanı, bariyerlerle kapatılırken, alan içinde uzman ekiplerce patlayıcı madde araması yapıldı.

İşçi ve işveren örgütlerinin üyelerinin yanı sıra vatandaşlara da açık olan yürüyüşe katılanlar, polis kontrolünde 7 ayrı noktadan üst aramaları yapıldıktan sonra miting alanına alınmaya başlandı.

6 BİN POLİS GÖREV YAPTI

Olası provokasyonların önüne geçilmesi için miting çevresi ve yürüyüş güzergahında önceden belirlenen noktalarda polis ekipleri konuşlandırıldı.

Miting alanında güvenliği sağlamak için Ankara Emniyet Müdürlüğü Güvenlik, Çevik Kuvvet ekiplerinin yanı sıra özel harekat polisleri de çevredeki binaların çatılarında yer aldılar. Yürüyüş, havadan da polis helikopteri tarafından takip edildi.

Editör: TE Bilisim