Manisa'da enerji sektöründe mesleki eğitim için işbirliği yapıldı Manisa'da enerji sektöründe mesleki eğitim için işbirliği yapıldı

ANKARA (AA) - Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneğinin (TÜSİAD), Deloitte işbirliğiyle hazırladığı "Kurumlarda Girişimcilik ile Değer Yaratmak - Kurumlarda Girişimcilik Yönetimi ve Yöntemleri" başlıklı raporun ikinci tanıtım toplantısı Ankara'da gerçekleştirildi.

TÜSİAD Kurumlarda Girişimcilik Çalışma Grubu Başkanı Bilge Kalpaklıoğlu Eyilik, derneğin Ankara Temsilciliği'ndeki etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, ekosistem içerisinde kaçınılmaz yeri olan girişimciliğin rekabette fark yarattığını söyledi.

Eyilik, Ankara'nın önemli AR-GE merkezlerine sahip, yeniliğe açık bir kent olduğunu ifade etti.

TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Yuvarlak Masa Başkanı İzel Levi Coşkun da TÜSİAD'ın büyük şirketler ile yeni kurulan şirketler arasında, kurumsal girişimcilik aracılığıyla, bağlantı kurma çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı.

Konuşmaların ardından Deloitte Danışmanlık Kıdemli Müdürü Yakup Peker, TÜSİAD Girişimcilik ve Gençlik Direktörü Kadir Yusuf Öztürk'ün moderatörlüğünde raporun sunumunu gerçekleştirdi.

Raporda, masa başı araştırmaların ardından 10 kurum ile 2023 Şubat-Eylül döneminde görüşüldüğü belirtildi.

Söz konusu raporda kurumlarda girişimciliğin rekabetçi konumlandırmayı ve yenilikçi stratejilerin kullanılmasını sağladığı, böylece karlılığı ve performansı artırdığı ifade edildi.

Kurumsal girişim sermayeleri ve kurumların yatırımlara katılma oranının 2019-2023 döneminde yüzde 23'ten yüzde 38'e yükseldiği kaydedilen raporda, kurumsal girişim sermayelerinin ve kurumların en çok yatırım yaptığı alanların yapay zeka, finans teknolojisi ve e-ticaret olduğu bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: aa