Sakıp Sabancı, kabri başında anıldı Sakıp Sabancı, kabri başında anıldı

HABER MERKEZİ- Sivil toplumun duayen ismi, bir kanaat önderi olan TÜSİAV Başkanı Veli Sarıtoprak, ülkenin siyasete doyduğunu artık siyasetin gündemden düşmesi gerektiğini dile getirerek, Türkiye'nin artık gerçek gündeme dönmesini istedi.
Sarıtoprak, "Seçimler bitti, ülke siyasete doydu. Artık milli irade tecelli etti, yerel yöneticilerimiz belli oldu uzun bir süre seçim gözükmüyor. Bundan böyle herkesin kendi  işine gücüne bakmasını ve daha güçlü, daha saygın, teknolojik gelişimesini tamamlamış ve dijitalleşmiş Türkiye hedefine odaklanılmasını istiyoruz. Keza hukuk, demokrasi ve ekonomideki yapısal reformlar konuşulmalı ve hayata geçirilmelidir. Sade vatandaş politikadan bıkmış ve usanmıştır. Sade vatandaş artık yorulmuştur. Yüksek enflasyon ve yüksek faizin konuşulmasını ve çözüm bulunmasını istemektedir. Ülkenin dev gibi sorunları var. Bu sorunlar konuşulsun, bu sorunlara çözüm aransın. rahmetli Demirel'in deyimi ile bir halk düşmanı olan enflasyon gerçekten toplumu yakıyor ve kavuruyor. Özellikle dar gelirliler, emekliler, öğrenciler, asgari ücret alan çalışanlar gerçekten inim inim inliyor. Sorun sadece hükümetin değil hepimizın. El ele verip "Önce Türkiye" demeliyiz. Ülkemiz varsa biz varız demeliyiz. Çok sıkıntılı günlerden geçiyoruz. Herkes Türkiye için, ülkemiz ve devletimiz için özveri göstermeli ve üzerine düşeni yapmalı" diye konuştu.
Sarıtoprak, "Gündem artık ekonomi, enflasyon, faizler, hayat pahalılığı ve geçim olmalıdır. Siyaset artık gündemden düşmelidir" ifadelerini kullandı.

Editör: Web Editör7